Πιάσε αλτήρες, ξεκίνα κωπηλατική, φτιάξε πλάτες

Βρες κι έναν πάγκο και ΦΥΓΑΜΕ!

Τα έχουμε πει για τις ασκήσεις της πλάτης. Αν θες να γίνεις κάτι σαν τον Rock ή τον Bane, βρες ένα μονόζυγο και ξεκίνα της έλξεις. Αν όμως είσαι σε μηδενικό επίπεδο, μπορείς πάντα να ξεκινήσεις με ασκήσεις κωπηλατικής καθώς είναι από τις λίγες που ενεργοποιούν επαρκώς τον πλατύ ραχιαίο. Μην ταράζεσαι, δεν εννοούμε την κωπηλατική στην τροχαλία.

Αν έχεις λοιπόν αλτήρες στο σπίτι μπορείς να παίξεις και εκεί μπαλίτσα, χωρίς να τρέχεις στο γυμναστήριο. Το μόνο που χρειάζεσαι πέραν αυτού είναι ένας πάγκος (ή έστω κάτι για να βάλεις αντίσταση) προκειμένου να στηρίξεις γόνατο και ταυτόχρονα το χέρι που εκείνη τη στιγμή δεν γυμνάζεται. 

Έτοιμος;

yeee

 

Η άσκηση

Από τη στιγμή που στο ένα χέρι έχεις τον αλτήρα αγκαζέ, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τη σωστή στάση πάνω στον πάγκο.

Στηρίζεσαι λοιπόν στο ισχίο δημιουργώντας γωνία 90 μέχρι 30 μοίρες με τον πάγκο ενώ ταυτόχρονα ακουμπάς με το άλλο χέρι για επιπλέον στήριξη. Από εκεί και έπειτα παίζεις με επαναλήψεις.

Κάπως έτσι δηλαδή.

 

dumb

 

Επαναλήψεις: 6-12 | Σετ: 4

Αν τώρα θες να σφίξεις και στην περιοχή των ποδιών, πιάσε δύο αλτήρες και κάνε Κωπηλατική σε όρθια θέση (ίδιες επαναλήψεις, ίδια σετ).

dumbbbb

 

Τώρα που έδωσες ένα boost παραπάνω στην πλάτη σου, πιάσε και κάνε το σετ του Tom Hardy για το «Dark Knight Rises».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved