O Λόνζο Μπολ προφανώς ΔΕΝ «παίζει» γάμπες, μη γίνεις σαν τον Λόνζο Μπολ

2+1 ασκήσεις για να πετρώσεις εκεί κάτω.

Δουλεύεις που δουλεύεις τους τετρακεφάλους σου, δεν λυπάσαι τις καημένες τις γάμπες που τις παραμελείς διαρκώς; Αυτές άλλωστε είναι που θα σου δώσουν έξτρα ταχύτητα, κάποια παραπάνω αντοχή στα πατήματά σου και βεβαίως, μεγαλύτερα άλματα.

Αν όντως αποφάσισες πως είναι καιρός να τους δώσεις  τη σημασία που τους αξίζει, σου έχουμε 2+1 ασκήσεις ταμάμ που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη σκληράδα και ταυτόχρονα την εικόνα τους. 

Έχουμε και λέμε:

 

1. Ανασηκώσεις σε step

Άσκηση: Πατάς με τη μύτη του ενός ποδιού πάνω στο step  (αν δεν έχεις ένα μικρό ύψωμα) με τη φτέρνα να είναι στον αέρα. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάζεις δύναμη στις μύτες και να φτάνεις όσο πιο ψηλά γίνεται χωρίς να «ξεκολλήσεις» από το step. Συνεχίζεις με το άλλο πόδι.

Προσοχή: Στο κατέβασμα να φέρνεις τη φτέρνα σου μέχρι το ύψος του step, όχι πιο κάτω.

Επαναλήψεις: 12 σε κάθε πόδι | Σετ: 4

step

 

2. Σχοινάκι

Άσκηση: Αλματάκια σε συνδυασμό με τις περιστροφές του σχοινιού. Το σχοινάκι είναι βέβαιο ότι εκτός από τις γάμπες και την αντοχή σου, θα τεστάρει σε μεγάλο βαθμό και τα νεύρα σου, οπότε σε προειδοποιούμε. Μη διαλύσεις τα πάντα.

Προσοχή: Φρόντισε να μη λυγίζεις γόνατα και το άλμα να γίνεται με τις μύτες των ποδιών.

Διάρκεια: 1-2 λεπτά συνεχόμενα | Σετ: 4

 

rope

 

 

Bonus για όταν έχει καλό καιρό: Τρέξιμο στην άμμο

Τρέξιμο στο ασταθές «δάπεδο» της παραλίας είναι ίσως ότι καλύτερο υπάρχει για το σώμα σου γενικά. Κάνεις γάμπα-πέτρα αλλά για να ανταπεξέλθεις χρειάζεσαι πραγματικά όλους τους μύες του σώματός σου. Αν βρεις δε και κάναν αμμόλοφο μπροστά σου, τίμησέ τον και θα γίνεις... Westbrook!

 

sand

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved