«Έλα να σου δείξω πώς θα φτιάξεις στήθος-πέτρα»

Κλέψαμε 4 στοιχεία από το ασκησιολόγιο του Dwayne «The Rock» Johnson.

Ο Dwayne «The Rock» Johnson δεν είναι πλέον ένας δευτεροκλασάτος ηθοποιός που ξέβρασε το Χόλιγουντ. Είναι άρχοντας. Ο απόλυτος τυπάρας που από τις παλαίστρες του WWE και τις Β movies είναι πια μέσα στα Top ονόματα celebrities στον κόσμο, ενώ όπως υποστηρίζει ο ίδιος σύντομα θα τον δούμε και στην πολιτική. Διόλου άσχημα.

Ο Rock μπορεί να είναι πλέον σταρ, να έχει άπειρες ασχολίες, ωστόσο δεν έπαψε να ασχολείται με το κορμί του.

Έχουμε δει στο παρελθόν ασκήσεις του άρχοντα της καβλάντας για μπράτσα, ώμους και πόδια, για αυτό τώρα ετοιμάσου για στήθος από ατσάλι. Σαν του νέου… πλανητάρχη ένα πράγμα.

 

1. Άσκηση Στήθους στην Τροχαλία Χαμηλά

low cable chest fly

 

Υπάρχουν ασκήσεις και για ψηλά και μεσαία (το ρυθμίζεις εσύ ανάλογα με το πού ξεκινούν τα χέρια σου) αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στα χαμηλά. Προσπαθείς τα χέρια σου να είναι όσο το δυνατόν πιο τεντωμένα - άντε με ελάχιστη κλίση - και να συναντιούνται στο ύψος του στήθους.

Προσοχή: Μην αφήσεις τη δύναμη της τροχαλίας να σε παρασύρει. Τα χέρια πρέπει να πάνε αργά στην αρχική τους θέση.

Επαναλήψεις: 8-10 | Σετ: 3 | Ξεκούραση: 1 λεπτό

 

 

2. Πιέσεις με Μπάρα σε Πάγκο Επικλινή

clinee

 

Κλασική αγαπημένη. Κάν' την και νιώσε σαν τους φυλακισμένους στην αυλή. Άνοιγμα χεριών λίγο μεγαλύτερο από εκείνο των ώμων και η μπάρα να φτάνει μέχρι το στήθος.

Προσοχή: Στο κατέβασμα πρέπει να πηγαίνεις εξίσου αργά όσο και στο ανέβασμα. Μη ραγίσουμε κάνα στέρνο από την πίεση.

Επαναλήψεις: 8-10 | Σετ: 3 | Ξεκούραση: 1 λεπτό

 

 

3. Πιέσεις Με αλτήρες σε επικλινή

inclinedumbbellpressregular

 

Ο φίλος μας ο Rock ξέρει πως πρέπει να ζορίσει πολύ το κάτω μέρος του στήθους του για να το κάνει μπόμπα. Για αυτό ακόμα και όταν κάνει πιέσεις με αλτήρες, βάζει κλίση στον πάγκο για μεγαλύτερη δυσκολία. Οι αλτήρες είναι στο ύψος του στήθους του, χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους.

Προσοχή: Όταν φτάσεις πάνω-πάνω οι αλτήρες εφάπτονται, αλλά πρόσεχε να μην κάνουν πολύ θόρυβο. Έτσι καταλαβαίνεις ότι έχεις δώσει βαρύτητα στη λεπτομέρεια της άσκησης, άρα έχεις πετύχει το μέγιστο.

Επαναλήψεις: 8-10 | Σετ: 3 | Ξεκούραση: 1 λεπτό

 

 

4. Push ups με τα πόδια στον πάγκο

push

 

Εντάξει τώρα, τι να πουν τα απλά push upsάκια στον νέο πλανητάρχη. Γι' αυτό λοιπόν πιάνει τον πάγκο, βάζει τα πόδια του πάνω και ανεβάζει κατακόρυφα τη δυσκολία της άσκησης.

Προσοχή: Αυτή η άσκηση ουσιαστικά σε αναγκάζει να ευθυγραμμίσεις τα χέρια σου προκειμένου να φτάσεις στο μέγιστο σημείο. Πρόσεξε μόνο η μέση σου να παραμένει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια.

Επαναλήψεις: 8-10 | Σετ: 3 | Ξεκούραση: 1 λεπτό



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved