Ξημέρωσε η μέρα που θα ασχοληθείς ξανά με τους Δικεφάλους σου
14 SHARES

Τρεις ασκησούλες για να αναπληρώσεις το χαμένο χρόνο.

Δικέφαλοι. Ο πρώτος και κύριος λόγος για τον οποίο ξεκίνησες το γυμναστήριο. Όταν έβαζες την τζίφρα σου, όταν πλήρωνες την εγγραφή, αυτούς είχες στο μυαλό σου. Για να τους φροντίσεις. Να τους δυναμώσεις. Να τους «επεκτείνεις».

Και αν τυχόν (αν λέμε) τους παράτησες για λίγο επειδή έφτασε η ώρα των διακοπών, δεν θα σου κρατήσουν κακία. Θα σε αγαπάνε ακόμα. Φτάνει να μην τους το ξανακάνεις

 

magnee

 

Για αυτό λοιπόν το λόγο σου προτείνουμε τρεις ασκησούλες για να τους δώσεις το σεβασμό που αξίζουν. Με στοργή,  υπομονή και ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Διότι αυτό που θα μετρήσει δεν είναι μόνο τα κιλά, αλλά και το πώς εκτελείς την κάθε άσκηση. Πάμε λοιπόν... 

 

1. Έλξεις αλτήρων με περιστροφή

Κατά την εκτέλεση της άσκησης, φρόντισε η περιστροφή των καρπών σου να γίνει μετά την παύση των δύο δευτερολέπτων, όταν δηλαδή σηκώνεις τους αλτήρες. Αν μάλιστα αποφασίσεις να πάρεις αλτήρες με κιλά που κατεβάζεις εύκολα, αλλά τα ανεβάζεις δύσκολα, τότε θα νιώσεις από την πρώτη στιγμή τη «μαγεία» της άσκησης.

Επαναλήψεις: 6-8 | Σετ: 3-4 | Ξεκούραση: 1 λεπτό

curlszottman

Για να ανέβεις Level: Κάνεις τις τέσσερις πρώτες έλξεις, χωρίς περιστροφή κατά τη φάση του σηκώματος.

 

 

2. Έλξεις αλτήρων σε επικλινή πάγκο

Ρυθμίζεις την κλίση του πάγκου στις 45 μοίρες και ξαπλώνεις μπρούμυτα προσέχοντας ώστε το στήθος να εφάπτεται πλήρως στο μαξιλαράκι. Προσέχεις να μην ανοίγουν τα χέρια σου στο σήκωμα μετά την παύση των δύο δευτερολέπτων και φέρνεις τους αλτήρες στο ύψος περίπου ων αφτιών σου.

Επαναλήψεις: 6-8 | Σετ: 3-4 | Ξεκούραση: 1 λεπτό

xxxx

 

Για να ανέβεις Level:  Κάνε την ίδια άσκηση απλώς κράτα τον αλτήρα όχι από τη μέση αλλά στις άκρες, με τέτοιο τρόπο ώστε ο αντίχειρας σου να «αγκαλιάζει» την εξωτερική τους πλευρά.

 

 

3. Έλξεις με στραβομπάρα

Με τα γόνατα ελαφρά λυγισμένα και στηρίζοντας την πλάτη σου στον τοίχο σε κατακόρυφη θέση, εκτελείς την παραπάνω κίνηση. Η παύση των δύο δευτερολέπτων στη χαμηλή θέση της μπάρας θα κάνει τους μυς σου να δουλέψουν πιο σκληρά για να φέρουν εις πέρας την άσκηση.

Επαναλήψεις: 6-8 | Σετ: 3-4 | Ξεκούραση: 1 λεπτό

vvvvvv

 

Για να ανέβεις Level:  «Παίζεις» με την απόσταση που θα έχουν τα χέρια σου όταν κρατάς τη στραβομπάρα.14 SHARES
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies