Τα 5 βασικότερα αίτια της Λαιμαργίας σου

H μάσα δύσκολα κόβεται. 

Είναι αλήθεια πως με την κατάσταση λόγω του κοροναϊου να μην σε αφήνει να πας στο γυμναστήριο, θέλησες να κάνεις λίγο κράτει με το φαγητό. Ζήλεψες τους κοιλιακούς του κολλητού μόνο που όσο και να το προσπαθείς η κοιλίτσα σου δεν λέει να ηρεμήσει. Έχεις συνηθίσει να τρως και άντε τώρα να καλμάρεις τη λιγούρα...

Κάπου εδώ παίρνει θέση η επιστήμη η οποία σου εξηγεί τα 5 κυριότερα πράγματα που κάνεις λάθος και δεν μπορείς να κάνεις καλά τα «θέλω» του στομαχιού σου. Δώσε βάση λοιπόν και ξεκίνα να προσέχεις.

 

focus

 

 

Πρωι-ΝΟ;

Το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας. Αν θεωρείς πως με ένα καφέ και δύο μπισκοτάκια την έβγαλες καθαρή τότε κάνεις λάθος. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge διαπιστώθηκε ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερο από 300 θερμίδες πρωινού έχουν μικρότερη πιθανότητα να καταναλώσουν πολύ φαγητό την υπόλοιπη μέρα. Ο λόγος; Όσο παραπάνω φαγητό καναλώνεις το πρωί, τόσο μικρότερες αυξήσεις σακχάρου και ινσουλίνης έχεις μέσα στη μέρα. Με πιο απλά λόγια η επιθυμία για τροφή μέσα στη μέρα δεν είναι τόσο ισχυρή αν έχεις χορτάσει το πρωί.

 

breakfast

 

 

Τσιγκουνεύεσαι το νεράκι

Ναι, το νερό είναι ό,τι καλύτερο προκειμένου να γλιτώσεις από την αφυδάτωση. Όπως επίσης παίζει μεγάλο ρόλο και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου. Πέραν αυτών ωστόσο πρέπει να γνωρίζεις ότι πολλές φορές το μέρος του εγκεφάλου που στέλνει τα μηνύματα για δίψα, μπερδεύει τα πράγματα με αποτέλεσμα να σε προειδοποιεί ότι έχει ανάγκη από τροφή αντί για υγρά. Με λίγα λόγια αν ποτέ νιώθεις ότι έχεις έξτρα λιγούρα μετά από ένα μεγάλο πιάτο φαΐ, πιες λίγο νεράκι και θα δεις πως θα εξαφανιστεί αυτή σου η επιθυμία.

 

joey

 

 

Η βαρεμάρα θα σε φάει

Χωρίς να το καταλαβαίνεις η βαρεμάρα στο σπίτι και στη ζωή γενικότερα είναι ικανή εκτός από τη δημιουργικότητα να σου καταστρέψει και το… six pack σύμφωνα με έρευνα. Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να βαριέται και επειδή δεν είχες τι να κάνεις άδειασες όλα τα δημητριακά, το παγωτό και τα χτεσινά μακαρόνια; Όχι επειδή πεινούσες αλλά γιατί έπρεπε κάπως να περάσει η ώρα. Άρχισε να ερεθίζεις τη δημιουργικότητά σου, λοιπόν.

 

shia watching movies chewing 1

 

 

Αγχώνεσαι συχνά

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, δυστυχώς είναι μέσα στην καθημερινότητα. Οι ρυθμοί ζωής και η εργασία δεν σ’ αφήνουν να ηρεμήσεις και λογικό είναι να σε πιάνει το άγχος με πολλά. Όταν όμως μια μέρα ανεβάσεις τριψήφια πίεση, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να φας εκτός από το μεσημεριανό, μαζί και τα πιάτα, τα πλακάκια του μπάνιου και όποιον βρίσκεται σπίτι μαζί σου. Έρευνες αναφέρουν ότι τέτοιες μέρες το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη του στρες (κορτιζόλη) η οποία εκτοξεύει τον πόθο σου για ζάχαρη και αλμυρά τρόφιμα. 

 

bean

 

 

Δεν τρως πολύ σαλάτα

Μπορεί να μην έχει τίποτα το σούπερ-ουάου σε ποσότητα αλλά είναι αρκετή για να σε φουσκώσει. Και αυτό διότι η πρασινάδα περιέχει βιταμίνη Κ (συστατικό ινσουλίνης) που βοηθά στο να σου κόβεται η λιγούρα. Άσε τους σνομπισμούς και τσίμπα το σαλατικό σου να γουστάρεις.

 

salas

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved