7 ασκήσεις για να αποκτήσεις σώμα σε σχήμα V

Τα βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στον ιδεατό σωματότυπο.

Μια ματιά στο γυμναστήριο, στο κολυμβητήριο, στην παραλία, στον κόσμο γενικότερα και βλέπεις πως το αντρικό σώμα που πουλάει, είναι αυτό με τη λεπτή μέση και τις μεγάλες πλάτες, το πολυλατρεμένο σχήμα V. Με λίγα λόγια: κτήνος ψηλά, λεπτός χαμηλά.

Ο πιο σέξι αντρικός σωματότυπος, θέλει δουλειά πολλή. Το θέμα είναι να έχεις όρεξη και κουράγια για να τον αποκτήσεις. Σε βλέπω που κουνάς το κεφάλι καταφατικά, οπότε περνάω με τη μία στο ψητό: Παρακάτω σου έχω μαζέψει όλες εκείνες τις ασκήσεις που δίνουν έμφαση σε ώμους, πλάτη και μεσο-πλάτη, για να μπεις στο τριπάκι του V και να βάλεις τα γυαλιά ακόμα και στον άρχοντα του είδους, τον Tom Hardy.

 

1. Κωπηλατική σε τροχαλία

Η Άσκηση: Πας στο γυμναστήριο, τσακώνεις θέση στο ειδικό μηχάνημα και ξεκινάς. Προσοχή όμως, η πλάτη πρέπει να μένει σταθερή και ίσια, ενώ τα χέρια πρέπει να τεντώνουν και να μαζεύουν τις λαβές μέχρι τον κορμό.

Ιδανικές επαναλήψεις: 12 έλξεις ανά χέρι.

 

2. Κωπηλατική με αλτήρες

Η Άσκηση: Κάθε πλευρά του σώματός σου τη γυμνάζεις ξεχωριστά. Στηρίζεις το σώμα με το ελεύθερο χέρι και το αντίστοιχο γόνατο πάνω στον πάγκο και με το άλλο κάνεις έλξεις (φέρνεις τον αλτήρα όσο πιο κοντά στο στήθος γίνεται). Στη θέση σου θα ξεκινούσα με λίγα κιλά (4 kg) και όσο βλέπεις ότι το κατέχεις, τόσο περισσότερο αυξάνεις την αντίσταση.

Ιδανικές επαναλήψεις: 12 έλξεις ανά χέρι.

 

3. Πλάγιες εκτάσεις με αλτήρες

Η Άσκηση: Αθώα στο μάτι, αλλά αρκετά απαιτητική, ειδικά αν αυξήσεις τα κιλά. Για να βάλεις τους τραπεζοειδείς στο παιχνίδι, σήκωσε τους αλτήρες σε τέτοιο ύψος ώστε τα χέρια σου να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών με το σώμα σου. Κράτα τους αλτήρες σε αυτή τη θέση για 1-2 δευτερόλεπτα προσέχοντας οι ώμοι σου να παραμένουν σε ίσια θέση.

Ιδανικές επαναλήψεις: 12.

 

4. Ανασηκώσεις ώμων με μπάρα

Η Άσκηση: Συνήθως εκτελείται με αλτήρες, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και με την μπάρα για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα χέρια είναι σε ανοιχτή λαβή, προσέχεις η πλάτη σου να είναι σε ίσια θέση και ανασηκώνεις τους ώμους μέχρι το ύψος των αφτιών. Στη συνέχεια επανέρχεσαι με προσοχή στην αρχική θέση. Να έχεις το νου σου κατά την εκτέλεση της άσκησης να μην καμπουριάζεις και να μην ζαρώνεις την ωμοπλάτη.

omoi

Ιδανικές επαναλήψεις: 8-12.

 

5. Super set με μονόζυγο και push ups

Ώρα για έλξεις. Πολλές έλξεις. Βάλ’ τες στο πρόγραμμά σου με ανοιχτή λαβή και θα δεις αποτελέσματα μέσα στις 3 πρώτες προπονήσεις. Μην νομίζεις ότι είναι τόσο απλό. Θα φας μανίκι μέχρι να φτάσεις στο σημείο να σηκώνεις το βάρος του ευατού σου για πλάκα. 

Ξεκινάς το σετ χωρίς καθόλου διάλλειμα ανάμεσα στις δυο ασκήσεις και ξεκούραση 1 λεπτού.

Μονόζυγο: Όσες έλξεις μπορείς (γύρω στις 10 θα ήταν ιδανικό)

Push ups: 20 έλξεις



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved