4 βασικοί κανόνες που δεν πρέπει να αγνοείς όταν γυμνάζεσαι

Τα πράγματα είναι απλά αν θες να δεις σωστά αποτελέσματα.

Από την πρώτη στιγμή που έκανες την εγγραφή στο γυμναστήριο δεν υπάρχει μέρα χωρίς αλτήρα ή μπάρα. Η τρέλα του να γραμμώσεις ή να ντουκέψεις σε έχει κάνει gym-addict και τα αποτελέσματα αρχίζουν και φαίνονται στο σώμα σου. Τα μπράτσα πρήστηκαν, τα πόδια έβγαλαν φτερά και οι κοιλιακοί άρχισαν να πετάγονται.

Και επειδή, φίλε μας, θέλουμε να γίνεις το «κτήνος» των ονείρων σου, βεβαιώσου πως ακολουθείς τις παρακάτω στρατηγικές οι οποίες θα σε φτάσουν στο άψε σβήσε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που περιμένεις.

 

1. Αυτοέλεγχος

Βάλε στο μυαλό σου ότι δεν πας για παγκόσμιο ρεκόρ κιλών, εκτός και αν είσαι ο Hafpor Bjornsson – το Βουνό του Game of Thrones. Πολλές φορές μάλιστα είναι φυσιολογικό η απόδοσή σου να μην είναι η ίδια με της προηγούμενης μέρας, είτε επειδή δεν κοιμήθηκες καλά, είτε επειδή δεν κατανάλωσες τα απαραίτητα συστατικά στην τροφή σου. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Επομένως μην τρελαθείς αν δεις πως δεν σηκώνεις τα 10κιλα όπως ο Dolph Lundgren.

200w d

 

2. Μην βιαστείς να ανέβεις επίπεδο

Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι τα κιλά που βάζεις τα έχεις εύκολα. Επομένως αν θέλεις να ανεβάσεις πίεση και για παράδειγμα από τα 40 κιλά στην μπάρα θες να πας στα 60, μην το κάνεις αμέσως. Πρώτα τα 50κιλα, και μόλις είσαι βέβαιος, μετά από 2-3 μέρες χτυπάς και στα 60.

 

3. Χωρίς ζέσταμα δεν πας πουθενά

Είναι ένα βασικό στοιχείο το οποίο δεν πρέπει ποτέ να αγνοείς. Οι μέρες που από το αμάξι βρισκόσουν σε χρόνο dt κάτω από την μπάρα πέρασαν ανεπιστρεπτί. Να ξέρεις πως το καλό ζέσταμα μπορεί να μην σου δίνει τον όγκο ή την εκγύμναση της κανονικής άσκησης, ωστόσο σου εξασφαλίζει καλύτερα αποτελέσματα στο τέλος της ημέρας. Άσε που δεν αποχωρείς πιασμένος από το γυμναστήριο.

giphy downsized

 

4. Να είσαι ευέλικτος στο πρόγραμμά σου

Είναι η μέρα που κάνεις πόδια και ετοιμάστηκες για squat. Μόνο που την ώρα που παίρνεις το βαθύ κάθισμα νιώθεις ένα σφίξιμο στον γλουτό σου. Εκεί είναι που πρέπει να βάλεις ένα μεγάλο «στοπ» στον εγωισμό σου και να αλλάξεις άσκηση. Δεν σου λέμε να αλλάξεις μυϊκή ομάδα, αλλά άσκηση. Κάποια που στην τελική δεν θα σε επηρεάσει τόσο στο σημείο που πόναγες.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved