4 μυστικά για να ενεργοποιήσεις την αυξητική σου ορμόνη

Γελάει ο Ιβάν Ντράγκο γιατί τα ξέρει από πρώτο χέρι.

Αν αγαπημένος σου ήρωας της Marvel είναι ο Spiderman, τότε μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια του Tom Holland. Αν όμως κόλλησες με τον Incredible Hulk τότε το πιο πιθανό είναι να προτιμάς πιο... ντουκοειδείς καταστάσεις. Τι χρειάζεσαι για αυτό; Πολύ γυμναστική και ενεργοποίηση της αυξητικής ορμόνης.

Μην μπερδεύεσαι όμως, δεν μιλάμε για ειδικά χαπάκια ή συμπληρώματα διατροφής που θα σε φουσκώσουν στο πιτς φυτίλι. Παρακάτω σου έχουμε ένα καρέ από τρόπους προκειμένου να ενεργοποιήσεις τους μηχανισμούς εκείνους του οργανισμού σου που θα σε βοηθήσουν ώστε να αποκτήσεις περισσότερη μάζα.

 

1. Καλός ύπνος

giphy 4Ό,τι πιο διεγερτικό για τη φυσική αυξητική ορμόνη είναι ο ύπνος. Σύμφωνα με έρευνες είναι αλήθεια ότι όσο περισσότερο κοιμάσαι τόσο απελευθερώνεται και η αυξητική ορμόνη. Δεν πα να προπονείσαι σκληρά και να παίρνεις άπειρα συμπληρώματα, αν ο ύπνος σου είναι ελλιπής τότε απλώς έχεις καταφέρει μία τρύπα στο νερό. Και στην τσέπη σου.

 

2. Σκληρή προπόνηση

giphy 2

Όπως σου γράψαμε παραπάνω, αν θες να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να αθληθείς σκληρά. Πρέπει κάθε μέρα να ξεπερνάς τα όριά σου. Να μην μένεις σταθερός στα κιλά που σηκώνεις την προηγούμενη και να δίνεις συνεχώς περισσότερη ένταση (προσοχή μην τραυματιστείς). Τότε μόνο θα μπορέσεις να προκαλέσεις μεγαλύτερη απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης στο σώμα.

 

3.  Τρώγε διαρκώς

giphy 1

Για να κάνεις προπόνηση είναι σαφές ότι χρειάζεσαι ενέργεια. Και από πού θα τη βρεις την ενέργεια; Από την τροφή. Επομένως, είναι σημαντικό να  διαχειρίζεσαι  προσεκτικά την ένταση της προπόνηση σου  κατά τη διάρκεια των περιόδων αυστηρού περιορισμού θερμίδων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι σημαντικές μειώσεις της απελευθέρωσης της αυξητικής ορμόνης.

 

4. Θέλει κόπο, θέλει και χρόνο

giphy

Δεν είναι εύκολο πράγμα να φτάσεις στο άψε σβήσε στον όγκο. Πρέπει να προπονήσεις τον οργανισμό σου για να μπορείς να φέρνεις ευκολότερα το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, οι αθλητές που προπονούνται με συνέπεια για αρκετά χρόνια τείνουν να παρουσιάζουν μεγαλύτερη απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης από τα άτομα που ακολουθούσαν μια καθιστική ζωή και αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης. Επομένως στην περίπτωση του όγκου, η υπομονή είναι αρετή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved