Πόσο πρέπει να ξεκουράζεσαι ανάμεσα στις ασκήσεις;

Τήρησε σωστά τα διαλείμματα στην γυμναστική σου για να δεις άμεση βελτίωση στις επιδόσεις σου.

Το να γουστάρεις να πέφτεις με τα μούτρα στην προπόνηση είναι ωραίο και κατανοητό. Καταλαβαίνουμε πως άπαξ και ξεκινήσεις το γυμναστήριο ξυπνά και το μαχίμι μέσα σου. Και τότε ποιος σε σταματά.

Μόνο που όπως και η άσκηση, έτσι και η ξεκούραση μεταξύ των ασκήσεων απαιτεί σταθερό πρόγραμμα. Γιατί πολλές φορές το παρακάνουμε και δίχως να το καταλαβαίνουμε, η πολλή άσκηση ενδέχεται να μην φέρει ευεργετικά αποτελέσματα.

Για αυτό λοιπόν άκου λίγο τον παλιό, τον Ντέιβιντ Λάρσον υπεύθυνο του Ινστιτούτου Γυμναστικής στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, ο οποίος έχει δύο σημαντικές συμβουλές που αφορούν τα διαλείμματα στην γυμναστική και θα δεις βελτίωση στις επιδόσεις σου.

rest gym recovery muscle promo

 

1. Γιατί πρέπει να κάνεις διαλείμματα;

H ξεκούραση είναι μία από τις σημαντικότερες μεταβλητές σε ένα πρόγραμμα προπόνησης. Η καλά προγραμματισμένη άσκηση είναι συνήθως σχεδιασμένη για να σε κουράσει κατάλληλα χρησιμοποιώντας ενέργεια. Υπάρχουν τέσσερις διαδικασίες που συμβαίνουν στο σώμα και τους μύες που μας δίνουν την ενέργεια για την πραγματοποίηση των ασκήσεων. Η ανάκτηση του συστήματος ή των συστημάτων που χρησιμοποιούνται είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση των σετ γυμναστικής. 

2. Πόση ώρα να ξεκουράζεσαι;

Εξαρτάται πάντα από την περίσταση. Αν είσαι στον όγκο απαιτούνται 45-90 δευτερόλεπτα για να επανέλθουν οι μύες. Αν πάλι είσαι στη γράμμωση, μην ξεπεράσεις το φράγμα των 35 δευτερολέπτων.

 

3. Πόσο χρόνο χρειάζεται το σώμα για να επανέλθει μετά την άσκηση;

Το γλυκογόνο –a.k.a. το «καύσιμο» των μυών- χρειάζεται περίπου μία ώρα προκειμένου να δράσει. Παρόλα αυτά καλό είναι να ακούτε το σώμα σας σε τέτοιες περιπτώσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved