Μήπως να το ξανασκεφτείς πριν κάνεις αυτές τις 6 ασκήσεις;

Kίνδυνοι στο γυμναστήριο, υπάρχουν.

Η άγνοια, ο υπέρμετρος ζήλος καθώς και η υπερβολική σιγουριά, είναι μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν έναν αθλούμενο σε τραυματισμό.

Για αυτό λοιπόν ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ασκήσεις, δες τους κινδύνους που παραμονεύουν και το πώς να τους αποφύγεις.

1. Οπισθολαίμιες ασκήσεις τροχαλίας

r

Κίνδυνος: Οι ώμοι και ο αυχένας βρίσκονται σε κίνδυνο αν εκτελείται με πολλά κιλά και με λάθος τρόπο – με το κεφάλι μπροστά, απότομο τράβηγμα κιλών και λάθος θέση ώμων.
Εναλλακτική: Εμπροσθολαίμιες έλξεις τροχαλίας και καθάρισες.

 

2. Πρέσσα Ποδιών

Leg Press Exercise

Κίνδυνος: Βαρύ το φορτίο, οπότε αν το κάνεις λάθος θα φέρεις σε δύσκολη θέση γόνατα και μέση. Η πλάτη θα πρέπει να εφάπτεται καλά στο κάθισμα, ενώ τα γόνατα κατά την επιστροφή των ποδιών θα πρέπει να είναι σε ορθή γωνία.
Εναλλακτική: Εκτάσεις τετρακεφάλου στο ειδικό μηχάνημα.


3. Κοιλιακοί

bicycle crunch

Κίνδυνος: Κουλό ε; Κι όμως, αν δεν είσαι 100% σίγουρος ότι κάνεις την άσκηση σωστά, να ξέρεις ότι: ο αυχένας υποφέρει, η μέση ταλαιπωρείται και οι κοιλιακοί δουλεύουν ελάχιστα. Για αυτό λοιπόν, φρόντισε να έχεις πάντα τα πόδια λυγισμένα και τον αυχένα σε ευθεία με την σπονδυλική σου στήλη.
Εναλλακτική: Ασκήσεις pilates, αδερφέ.  Κάνουν θαύματα στο συγκεκριμένο σημείο.

 

 

4. Ραχιαίοι

raxixx

Κίνδυνος: Εδώ μας «σκοτώνουν» οι κοιλιακοί, οι ραχιαίοι θα 'μεναν απ' έξω; Η υπερέκταση της ράχης και του αυχένα, καθώς και η υπερβολική εκγύμναση των κοιλιακών, μας οδηγούν σε μυοσκελετικά προβλήματα.
Εναλλακτική: Μονόζυγο χωρίς δεύτερη σκέψη. 

 

 

5. Όρθια κωπηλατική με μπάρα

oria kop

Κίνδυνος: Εξαιρετική άσκηση για τους ώμους όμως το νου σου. Αν το παρακάνεις, βάζεις σε μεγάλο ρίσκο ώμους (αν η μπάρα ανέβει πάνω από το επίπεδό τους) και καρπούς (κατά την διάρκεια της άσκησης, στρίβουν σε ασυνήθιστη θέση).
Εναλλακτική: Πλάγια ανοίγματα με αλτήρες, που είναι εξίσου αποτελεσματικοί.

 

 

6. Οπισθολαίμιες πιέσεις ώμων

wmoi

Κίνδυνος: Όσο έμπειρος κι αν είσαι, εάν ξεφύγεις ελάχιστα από την σωστή εκτέλεση και βάλεις αρκετά κιλά στην μπάρα, ο ώμος σου θα 'χει σοβαρό θέμα.
Εναλλακτική: Μπορείς να γυμνάσεις αποτελεσματικά τους ώμους σου εκτελώντας εμπροσθολαίμιες πιέσεις μπάρας ή αλτήρων.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved