3 σίγουροι τρόποι για να κάψεις περισσότερο λίπος

Κακά τα ψέματα, δεν αρκεί μόνο το γυμναστήριο.

Η προπόνηση είναι απαραίτητη για να κάψεις λίπος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του βάρους σου. Παρακάτω θα διαβάσεις 3 κόλπα για να κρατήσεις το βάρος σου ακέραιο και να κάψεις πολύ περισσότερο λίπος.

1. Προτίμησε τροφές με φυτικές ίνες

Δεν είναι μόνο ότι κάνουν καλό στην υγεία γενικότερα. Πολύ περισσότερο, οι φυτικές ίνες φροντίζουν να ξεφορτώνονται το στατικό λίπος που έχει μαζευτεί στην κοιλιά και δεν λέει να φύγει. Οι τροφές αυτές που πρέπει να έχεις στο νου σου ότι κάνουν τη δουλειά, είναι τροφές όπως η βρώμη, το μπρόκολο, τα μήλα και η σόγια. Έχε τις μόνιμα στο διαιτολόγιο σου και μην ξεχνάς ότι κρατούν χαμηλή και την χοληστερίνη.

2. Μείωσε όσο μπορείς το στρες

Αν νομίζεις πως το άγχος προκαλεί μόνο πονοκέφαλο γελιέσαι. Το στρες συνδέεται άμεσα με την ορμόνη της κορτιζόλης που ευθύνεται για τη μείωση του βάρους μας. Όταν οι τιμές της ορμόνης ανεβαίνουν εξαιτίας του στρες, αυξάνονται παράλληλα και οι πιθανότητες να πάρεις βάρος. Οπότε προσπάθησε καθημερινά να αποβάλλεις το άγχος και να κρατάς μία ισορροπημένη διατροφή.

 

3. Κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς

Εκτός από το ροδαλό μαγουλάκι ο ύπνος χρησιμεύει και στην ομαλή λειτουργία του βάρους σου. Ένας φουλ ολοκληρωμένος ύπνος  που κλείνει 8ωράκι συνδέεται με την λεπτίνη και την γκρελίνη, τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη μας. Η λεπτίνη αναφέρει στον οργανισμό πόσο λίπος υπάρχει στο σώμα, ενώ η γκρελίνη απελευθερώνεται όταν αρχίζουμε να πεινάμε. Αν κάνεις το λάθος να ξενυχτάς, τις διαταράσσεις. Και δεν θα σου βγει σε καλό.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved