«Έτσι έστειλα την τεστοστερόνη μου στον ουρανό»

Ένα δυνατό πρόγραμμα σε 4 αποφασιστικά βήματα.

Ένας αγαπητός Αμερικάνος συνάδελφος, από το γνωστό και μη εξαιρετέο site που ακούει στο όνομα «The Art of Manliness», έχει εξομολογηθεί εδώ και καιρό σε ένα εκτενές κείμενό του τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε μέσα σε 90 ημέρες να διπλασιάσει τα επίπεδα τεστοστερόνης του.

Επειδή είναι γνωστό πως το θέμα «τεστοστερόνη» μας απασχολεί εμάς τους άνδρες, αποδελτιώσαμε την εμπειρία του και σου παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του μέσα σε 7 (αποφασιστικά) βήματα.

 1. Διατροφή

arnold blueprint cut nutrition graphics 1

Πάρα πολύ πρωτεΐνη, αυτό είναι το σύνθημα. Φάε όσα αυγα μπορείς το πρωί, ρίξτο στις σαλάτες με κρέας (κοτόπουλο ή μοσχάρι) το μεσημέρι και μην ξεχνάς να κάνεις πέντε γεύματα τη μέρα με τροφές πρωτεϊνούχες (πχ. αμύγδαλα) αλλά χωρίς πολλά λιπαρά αν γίνεται. 

2. Συμπληρώματα

Κοίτα κακά τα ψέματα να την αυξήσεις μπορείς και χωρίς αυτά. Αλλά να τη διπλασιάσεις σε τόσο λίγο χρόνο είναι λιγάκι απίθανο χωρίς τη βοήθεία τους. Για απλά πράγματα μιλάμε, βιταμίνες δηλαδή κυρίως –όχι ντόπες!

3. Άσκηση

vlcsnap 2013 01 02 18h58m53s123

Εδώ θα πρέπει να κάνεις πολλά βάρη και να προσανατολιστείς για προγράμματα υψηλής έντασης. Ακόμα και για προγράμματα που πραγματικά σε φέρνουν στα όριά σου. Πρόσεχε βέβαια να ξεκουράζεται και το σώμα που και που γιατί αλλιώς θα κλατάρεις.

4. Ύπνος

tumblr n4zhweki7I1qlyfm1o7 500

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση της τεστοστερόνης. Γιατί χωρίς ύπνο δεν λειτουργεί το μυαλό. Και ως γνωστό το σώμα για να είναι υγιές πρέπει να παίρνει εντολές από έναν υγιή νου.

Αν θες να μάθεις ΠΟΛΥ αναλυτικά το πως τα κατάφερε πατάς εδώ.©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved