Κι αν είναι κρύο το ντους μην το φοβάσαι
41 SHARES

5 προτερήματα για να το βάλεις στην καθημερινότητά σου.

Οι χειμερινοί κολυμβητές (εκτός από ΠΟΛΥ αγαπημένο συγκρότημα) είναι μια κάστα ανθρώπων που οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν με δέος –κι όχι άδικα μεταξύ μας. Θέλει αρετή και τόλμη να βουτάς με 6ο βαθμούς κελσίου εκεί που οι υπόλοιποι πιτσιλάμε τα μούτρα μας με χλιαρό νεράκι όταν ξυπνάμε, μην τυχόν και κρυώσουν τα μαγουλάκια μας.

Ξέρεις κάτι όμως; Δε μας βοηθάει αυτή η φοβική σχέση με το υγρό στοιχείο κάθε πρωί. Γιατί μπορεί να μην χρειάζεται να λουζόμαστε καθημερινά, όμως καλό είναι να κάνουμε ένα ντους. Κατά προτίμηση κρύο. Ή μάλλον καλύτερα παγωμένο.

Ναι, καλά άκουσες και πριν αρχίσεις να βρίζεις, σε ρωτάμε: έχεις δύο λεπτά καιρό να σου μιλήσουμε για τα ευεργετικά αποτελέσματα του παγωμένου ντους το πρωί;

1. Σε ξυπνάει σαν φραπές

Σκοτώνει τη νύστα σου σα’ναι μύγα και αυτό μυγοσκοτώστρα σε χρόνο dt. Μπορεί να σε ταράζει στην αρχή (σαν το καφέ) αλλά μόλις το συνηθίσεις θα το αγαπήσεις πραγματικά.

cold showers gif

2. Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος

Σκέψου το αίμα σου σαν ένα τάγμα από κουρασμένα φαντάρια. Και μετά σκέψου κάποιος να τους καταβρέχει με παγωμένο ποτιστικό. Από εκεί που σέρνονται θα αρχίσουν το βάδην σε ζωηρό ρυθμό.

3. Καθαρίζει και αναζωογονεί το δέρμα σου

Κακώς έχεις συνδέσει το καυτό νερό ΜΟΝΟ με τον καθαρισμό. Μάλιστα δεν είναι ό,τι καλύτερο να βγαίνεις έξω με τους πόρους του δέρματος ανοιχτούς από τη «σάουνα». Ενώ με το κρύο και καθαρίζεις και ζωντανεύει το κουρασμένο σαρκίο σου.

4. Θωρακίζει το ανοσοποιητικό

Ναι πολύ καλά άκουσες. Όπως οι βιταμίνες το πρωί, η γυμναστική και η σωστή διατροφή, έτσι και το ντους το παγωμένο διώχνει ιούς και μικρόβια μακριά.

cold showers 2

5. Άγχος; I DON’T KNOW THIS WORD!

Ας πάρουμε ένα υποθετικό σενάριο: δεν κοιμάσαι από το άγχος, ξυπνάς σαν ψάρι τρομαγμένο, τρίζεις τα δόντια σου γιατί φοβάσαι και τη σκιά σου ενώ τα βλέπεις όλα μαύρα. STOP! Μπες κάτω από τη ντουζιέρα, άνοιξε το νερό το κρύο και σκότωσε ό,τι σου καίει ό,τι σου τρώει την ψυχή.41 SHARES