7 τρόποι για να σκοτώσεις το άγχος σου πριν σε προλάβει εκείνο

Πώς δεν θα το αφήσεις να σε νικήσει.

Σήμερα είναι Κυριακή και κανονικά θα έπρεπε να είναι είσαι χαρούμενος, αφού είναι η ημέρα της απόλυτης ξεκούρασης. Όμως εσύ, πνίγεσαι στο άγχος λες και έχεις ναυαγήσει σε κάποιον άγριο ωκεανό.

Προφανώς ο τρόπος ζωής σου δε βοηθάει, ούτε και η διατροφή σου βεβαίως βεβαίως. Φυσικά για αυτήν σου έχουμε πει ήδη μερικά κόλπα που μπορούν να συμβάλλουν στο θέμα «ψυχική ηρεμία».

stress major

Δε φτάνει όμως μόνο αυτό αφού πας να τρελαθείς από το άγχος! Εσύ χρειάζεσαι μια μικρή σανίδα σωτηρίας. Κι εμείς είμαστε έτοιμοι –αφού έχουμε πάθει κι έχουμε μάθει πολλές φορές στη ζωή μας- να σου την πετάξουμε.

Με αυτούς τους 7 εύκολους τρόπους για να σκοτώσεις το άγχος σου πριν σε προλάβει εκείνο.

1. Εν αρχή ην η παραδοχή

Οι ατάκες «καλά είμαι μωρέ» και «δεν έχω τίποτα» όταν τρέμεις σαν το ψάρι και χτυπάνε τα δόντια σου δε σε βοηθάνε. Ούτε βοηθούν τους γύρω σου να σε βοηθήσουν. Κάνε το πρώτο βήμα επιτέλους και παραδέξου ότι έχεις θέμα με το άγχος!

2. Ζήσε στο τώρα κι όχι στο αύριο

seize the day 2

Θυμήσου το ρητό «άδραξε τη μέρα». Δεν είναι τυχαίο. Αυτές οι εκατοντάδες υποθέσεις που κάνεις καθημερινά για το τι μπορεί να πάει στραβά δε βγάζουν πουθενά. Κοίτα να είσαι καλά σήμερα, γιατί αύριο ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.

3. Αμφιβολία mode on

Όχι μην αμφιβάλλεις συνέχεια ότι τα πράγματα μπορούν να μπουν στον ίσιο δρόμο! Να αμφιβάλλεις με τον εαυτό σου όταν πιστεύεις ότι έρχεται κάποια καταστροφή που μόνο εσύ από όλους γύρω σου τη βλέπεις στον ορίζοντα.

4. Ανασούλες

anasoules

Ναι, τόσο απλά. Όταν νιώθεις να πνίγεσαι κάνε ένα μικρό διάλειμμα και φρόντισε να πάρεις βαθιές και ήρεμες ανάσες. Καμιά φορά τα πιο απλά πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο σημαντικά.

5. Ερωτήσεις εσωτερικής καύσης

Σε συνέχεια του 3ου όταν κάνεις κάποια αγχωτική σκέψη, αμέσως φρόντιζε να την αμφισβητείς λογικά με μια ερώτηση. Δηλαδή στο υπερβολικό «μήπως τρακάρει ο συρμός του μετρό» αντί για «ναι» φρόντιζε να ρωτάς «πότε έχει γίνει για να γίνει τώρα αυτό»;

6. Κομπλιμέντα στον εαυτό σου

Δεν εννοούμε «μπράβο αγόρι μου, μπράβο παικταρά μου» αλλά αν αυτά σε κάνουν να νιώθεις καλά, τότε μέσα! Εμείς λέμε για κάτι πιο απλό όπως «καλά τα πας σήμερα», «συνέχισε δυναμικά» και τα λοιπά. Όπως δηλαδή κάνεις όταν έχεις καλή απόδοση στο γυμναστήριο.

7. Ωραίες. Εικόνες. Ωραίες. Εικόνες

secret life of walter mitty 2013 lalala

Όταν έχεις φτάσει στο αμήν και δεν αντέχεις άλλο πάτα ένα STOP. Τώρα πάτα το PLAY του μυαλό σου με κάποια ωραία χαλαρή ανάμνηση.  Διακοπές με φίλους ή με το κορίτσι, μια παραλία που λάτρεψες, ένα μέρος που αγαπάς, το γκολ της ομάδας σου. Ωραίες εικόνες που σε χαλαρώνουν και σκοτώνουν το άγχος σου. Πριν σε προλάβει εκείνο.

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved