Τα running χρειάζονται στοργή και προδέρμ

Πέντε tips για να μην ψάχνεσαι για καινούργια του χρόνου.

Έτοιμος για τρέξιμο; Έδεσες τα running σου και έφυγες. Σε φώναξαν οι φίλοι για μονάκι; Πάλι αυτά κάλεσες να βγουν από την ντουλάπα σου. Αύριο θες να πας για πεζοπορία. Μη χρησιμποιήσεις ξανά τα running, για τω Θεώ. Σε δύο βδομάδες θα 'χουν τρύπια σόλα.

Αν θες να αντέξουν πάνω από ένα χειμώνα, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω απλές και χρήσιμες συμβουλές. Θα σε ευγνωμονούν (κανονικά, θα έπρεπε και εσύ εμάς, αλλά είμαστε μεγαλύψυχοι).

1. «Με τα running θα τρέχεις. Με τα μπασκετικά θα παίζεις μπάσκετ…»

...Και πάει λέγοντας. Δεν τα λένε running επειδή ήταν ελκυστικός ο τίτλος. Τα παπούτσια αυτά δημιουργήθηκαν για να έχουν ελαστικότητα και να σε βοηθούν στο τρέξιμο, όχι για… άρση βαρών.

Λύση: Θα στο πω απλά, θα πήγαινες να παίξεις τένις με μπαστούνι του γκολφ; Ή μπάσκετ με παπούτσια spikes; Έτσι λοιπόν να βλέπεις και τα πατούμενά σου. Να τα σέβεσαι για να σε σέβονται και αυτά. Γενικά, ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ.

2. Τα πήρε ο κολλητός; Τα αγόρασες και εσύ

Όλο το παρεάκι φοράει τα ίδια παπούτσια, άρα πήγες στο μαγαζί και ψώνισες τα ίδια. Γιατί; «Μα αφού τα αγόρασαν όλοι», θα πεις. Συγκλονιστικό και καίριο επιχείρημα.

Λύση: Ο καθένας μας έχει διαφορετική πατούσα -λόγω μεγέθους, πλατυποδίας κλπ – για αυτό δώσε βάση στα δικά σου «θέλω» από το παπούτσι και όχι στο τι προτιμά όλος ο κόσμος. Τα αγοράζεις για να βολεύουν, όχι για να σε δυσκολεύουν.

3. Πρόσεχε πώς τα δένεις

Ναι μη γελάς. Κλασικό λάθος που το κάνουν όλοι. Δεν τα δένεις σφιχτά και το ένα διάστρεμμα διαδέχεται το άλλο. Κάνεις το αντίθετο και θες δύο σακούλες πάγο για να φύγει ο πόνος. Αν δεν ξέρεις να δένεις σωστά πάρε χριτς-χρατς καλύτερα.

Λύση: Όταν τα φοράς, φρόντισε να μην έχει μεγάλο διάστημα μεταξύ δαχτύλων και κορυφής. Δέσε τα όσο χρειάζεται για να νιώθεις πως δεν… κολυμπάς. Στην τελική φόρα διπλή κάλτσα, όπως λένε ορισμένοι προπονητές, θα σου λύσει πολλά προβλήματα και μην σκέφτεσαι τον ιδρώτα. Για τρέξιμο πας έτσι κι αλλιώς.

4. Φοράς τα running παντού. Παντού όμως

Πας για τρέξιμο, φοράς running. Πας για ποτό, πάλι running. Πας… τουαλέτα και εκεί τα ίδια. Χαλάρωσε λίγο γιατί σε λίγο θα χρειαστεί να πάρεις καινούργια. Τα παπούτσια τρεξίματος είναι σαν τα λάστιχα αυτοκινήτων. Μετά από κάποια χιλιόμετρα θέλουν άλλαγμα. Μην τα «κάψεις» τόσο εύκολα.

Λύση: Ωραία είναι η αίσθηση των συγκεκριμένων παπουτσιών. Ποιος δεν θα 'θελε ανάλαφρο πάτημα σε κάθε του βήμα. Δεν σε εξυπηρετούν, όμως, σε όλες τις διαδρομές και σε όλες τις περιστάσεις. Όπως θα βάλεις αλυσίδες στο αμάξι όταν χιονίζει, έτσι και τα running δεν μπορείς να τα φορέσεις παντού (π.χ. στη δουλειά -εκεί μπορείς να παίξεις άνετα με sneakers)

5. Είσαι πιστός; Κακώς

Οκ, να είσαι πιστός στη γυναίκα/φιλενάδα. Στο παπούτσι, όμως, γιατί; Αν δεν είσαι ο Le Βron, που πρέπει να ντύνεσαι αποκλειστικά με μία μάρκα, τότε φόρα ό,τι σε βολεύει. Το γεγονός ότι μία εταιρία έβγαλε κάποια στιγμή ένα μοντέλο που σε τρέλανε, δεν σημαίνει πως αυτό θα συμβαίνει για πάντα. Εξάλλου, δεν είναι και λίγο διασκεδαστικό να δοκιμάζεις κάθε τόσο διαφορετικά χρώματα και μοντέλα; Είναι -κι ας μην το παραδέχεσαι.

Λύση: Μην μένεις στα ίδια και κυρίως μην κάνεις τυφλές αγορές επειδή εμπιστεύεσαι τυφλά ένα συγκεκριμένο brand.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved