Pexels Πόσα shakes πρωτεΐνης χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα

Αν πιστεύεις ότι ενδεχομένως να το παρακάνεις, καιρός να σου λυθεί η απορία. 

Τα σέικ πρωτεΐνης έχουν γίνει το ασφαλές συμπλήρωμα για την ενέργεια και την ανάπλαση των μυών μας. Αλλά, πόσα μπορείς να πίνεις μέσα σε μια μέρα;

Είναι εύκολο να χτυπήσεις μια γρήγορη πρωτεΐνη μετά από μια σκληρή προπόνηση. Αλλά, μάλλον δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι δεν πρέπει να το παρακάνεις.  Οι ειδικοί συμβουλεύουν να παίρνουμε από 1,2 έως 1,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό του σωματικού μας βάρους. Για τον μέσο άντρα 90 κιλών, αυτό σημαίνει ότι καταναλώνει μεταξύ 108 και 160 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα. Παρόλο που η σκόνη πρωτεΐνης σας γεμίζει με παρόμοια πρωτεΐνη -όπως ορό γάλακτος και καζεΐνη- που θα βρείτε στο κοτόπουλο, τα αυγά ή τα φασόλια, δεν περιέχει τα άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου από αυτές τις ολόκληρες τροφές. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η σκόνη πρωτεΐνης είναι ένα συμπλήρωμα—προορίζεται να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα διατροφή σου, όχι να την αντικαταστήσει.

Διάβασε επίσης: Ποια διατροφή ακολουθούσαν οι μοναμάχοι στην αρχαία Ρώμη

Αν και δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς λάθος με τα πρωτεϊνικά σέικ, το να πίνεις πάρα πολλά μπορεί να σημαίνει ότι δεν λαμβάνετε αρκετά θρεπτικά συστατικά από άλλα τρόφιμα. Εάν έχετε τροφική δυσανεξία ή κοπιάζεις για να πάρεις αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σου με φυσικό τρόπο, τα σέικ πρωτεΐνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μια ώθηση πρωτεΐνης καθημερινά.» Ωστόσο, δεν συνιστάται να χρησιμοποιήσεις μόνο ένα σέικ πρωτεΐνης για να αντικαταστήσεις ένα γεύμα, καθώς το θρεπτικό προφίλ δεν πλησιάζει αυτό που θα έπρεπε να λαμβάνεις από ένα πλήρες γεύμα.


Σε έναν μέσο άνθρωπο το προτιμέστερο είναι δύο την ημέρα, απλώς επειδή οτιδήποτε πέρα ​​από αυτό το σημείο θα περιορίσει τη διατροφή με αρνητικό τρόπο. Εάν δηλαδή γυμνάζεσαι τακτικά και προσπαθείς να χτίσεις μυς, δύο ροφήματα πρωτεΐνης την ημέρα είναι αρκετά. Και αν δεν είσαι τόσο δραστήριος, πιθανότατα δεν χρειάζεσαι περισσότερα από ένα σέικ πρωτεΐνης την ημέρα.

Εάν είστε εξαιρετικά δραστήριος -με περισσότερες από μία προπόνηση την ημέρα ή εξαιρετικά μεγάλες προπονήσεις- τρία ροφήματα πρωτεΐνης την ημέρα μπορεί να είναι κατάλληλα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved