Κάνε την αϋπνία να βλέπει εφιάλτες

4 απλές συμβουλές για να μην στριφογυρνάς μάταια στο μαξιλάρι.

Έχει πάει η ώρα 2:00, δουλεύεις την επομένη το πρωί, αλλά έχεις δει ήδη τέσσερα επεισόδια Peaky Blinders και ετοιμάζεσαι για το πέμπτο.

Ξέρεις καλά ότι ο λίγος και ο κακός ύπνος επηρεάζει τόσο την πνευματική σου διαύγεια, όσο και τις φυσικές σου αντοχές. Έλα όμως που δεν μπορεί με τίποτα να νικήσεις την αϋπνία. Αυτό που μάλλον δεν ξέρεις είναι ότι έλλειψη ύπνου, ανάμεσα στα άλλα κακά που προκαλεί, επηρεάζει το μεταβολισμό σου με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να είναι δύσκολο να χάσεις κιλά.

Επομένως, άσε το Τομ Σέλμπι να κάνει τα δικά του εκεί στο Μπέρμιγχαμ και προσπάθησε να αλλάξεις τις συνήθειές σου για να κοιμηθείς επιτέλους σαν πουλάκι.

tumblr ons9ivMQXB1vbr3m6o1 500

1. Πέτα τις συσκευές από το παράθυρο

Απομάκρυνε οποιοδήποτε μαραφέτι από το δωμάτιό σου πριν κλείσεις τα φώτα. Πολύ απλά, πολλές από αυτές τις συσκευές ακόμα και όταν βρίσκονται σε λειτουργία αναμονής, φεγγοβολάνε με αυτό το φως που μοιάζει πιο ενοχλητικό και από το φως ανακριτικής λάμπας. Φυσικά, δεν θα μιλήσω για τα ψηφιακά ξυπνητήρια με τους κόκκινους αριθμούς, που μοιάζουν λες και μικροσκοπικά κόκκινα μάτια πλασμάτων που δεν γνωρίζεις, ξεπροβάλλουν μέσα στο σκοτάδι.

Αυτό το δήθεν άκακο και αβλαβές φως επηρεάζει τον κιρκάδιο ρυθμό σου (αυτό που θα λέγαμε χονδρικά βιολογικό ρολόι) ο οποίος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον κύκλο του ύπνου και επομένως την ξεκούρασή σου.

Επίσης, αυτό το τοπικό black out είναι ευεργετικό για τα επίπεδα κορτιζόλης σου καθώς ο φυσικός φωτισμός τα αυξάνει δραματικά, γεγονός που έχει επιπτώσεις στην ποσότητα λίπους και στα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό σου.

2. Κάνε ένα ντους πριν πέσεις για ύπνο

Πρώτον θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου, αφού το μπάνιο χαλαρώνει, καθώς η αίσθηση ότι είσαι καθαρός είναι αγχολυτική. Δεύτερον, θα μείνουν καθαρά για περισσότερο καιρό τα σεντόνια σου.

tumblr nkjk1qfbWk1rlu5lro1 500

3. Άνοιξε παράθυρα να κάνει ρεύμα

Στη διάρκεια της νύχτας πέφτει η φυσική θερμοκρασία του σώματός μας, επομένως το να κοιμάσαι σε ένα δροσερό δωμάτιο είναι απόλυτα συμβατό με τον οργανισμό σου. Επίσης, με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος να εμφανίσεις διαβάτη καθώς σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ενεργοποιείται το υγιές καφέ λίπος που αποτελεί σύμμαχο για τον οργανισμό σου.

4. Ησυχία

Ναι, είναι το προφανές και το αυτονόητο, αλλά, ξέρεις, πολλές φορές δεν κάνουμε την παραμικρή προσπάθεια να έχουμε ένα ήσυχο δωμάτιο. Απομάκρυνε οποιαδήποτε πηγή θορύβου ή «θορύβου» (ας πούμε, πολλοί δεν αντέχουν το ήχο του ρολογιού τοίχου) και προσπάθησε να διατηρείς το χώρο που κοιμάσαι σε ησυχία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved