associated press Γιατί οι κορυφαίοι αθλητές δε μοιάζουν με τους fitness influencers;

Οι κοιλιακοί δε σηκώνουν πρωταθλήματα και αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα για κάθε τύπο που βάζει σε κίνδυνο την υγεία του.

Όλα ξεκίνησαν από μία ιστορία που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η Taylor Swift εμφανίζεται να “απολαμβάνει” το νέο σωματότυπο του Travis Kelce. Ο άσος των Kansas City Chiefs έχει προσθέσει κοντά στα 13 κιλά τον τελευταίο χρόνο και βρίσκεται στην dad bod εποχή του. Θα έπρεπε να μας απασχολεί που η δισεκατομμυριούχος star είναι ξετρελαμένη με το “νέο σώμα” του αγαπημένου της; Όχι. Αλλά, πέρα από το γεγονός πως είναι μία καλή ευκαιρία ώστε να αναφερθούμε στο κλισέ “του ν’ αγαπάς το σώμα σου”, αποτελεί μία διδακτική στιγμή για να σκεφτούμε τη διαφορά μεταξύ του τρόπου εμφάνισης ενός σώματος και της απόδοσής του.

 

 

Μπορεί αυτά τα δύο συχνά να συγχέονται στο διαδίκτυο ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Οι αθλητές με τις κορυφαίες επιδόσεις που ανταγωνίζονται στο επίπεδο του πρωταθλητισμού, δε μοιάζουν με τους fitness influencers. Όταν, μάλιστα, δεν υπάρχει ένας πίνακας αποτελεσμάτων που να καταγράφει την ικανότητά σου στο άθλημα, οι fitness influencers πρέπει να βασίζονται στην εμφάνισή τους. Τεράστιος όγκος και ορατές φλέβες χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των ισχυρισμών σχετικά με τα αποκλειστικά προγράμματα προπόνησης και τα μείγματα συμπληρωμάτων. Μάλιστα αν το timeline σου σε Instagram και TikTok είναι γεμάτο από fitness influencers, τότε δημιουργείται μία επικίνδυνη συνθήκη για την υγεία σου.

 

 

Ο Ben Carpenter, personal trainer, συγγραφέας και fitness model, το κάνει ξεκάθαρο. Απευθυνόμενος σε μια επαγγελματικά φωτοσπαρισμένη εικόνα ενός σμιλευμένη six-pack, αναφέρει: «Αυτό δεν είναι γυμναστική. Αυτό δεν είναι υγιεινό”. Ήταν μια φωτογραφία των κοιλιακών του από την εποχή του ως fitness model. «Είναι πραγματικά απαίσιο», είπε, καθώς ήταν διαρκώς εξουθενωμένος, πεινούσε συνεχώς και δεν είχε αυξημένη λίμπιντο. 

@bdccarpenter Change my mind #fitness #fittok #gym #workout #health #fatloss #weightloss #fatlosstips #weightlosstips #fatlossmyths #weightlossmyths #flexibledieting #iifym #bodybuilding #fitnessmodelling #fitnessmodel #bodybuilder #caloriedeficit #fyp #fypシ ♬ original sound - Ben Carpenter

Μάλιστα δεν είναι κρυφό, πως αυτοί οι ογκώδεις influencers δεν έφτιαξαν αυτό το σώμα μόνο με αλτήρες και κοτόπουλο. Το να κερδίσεις έναν διαγωνισμό bodybuilding χωρίς στεροειδή είναι «αδύνατο», όπως είπε ένας ειδικός στην Washington Post το 2022. Και αυτά τα στεροειδή μπορεί να έχουν καταστροφικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, «ειδικά στην καρδιά, το αναπαραγωγικό σύστημα και τον εγκέφαλο».

 

 

Αθλητές όπως ο Travis Kelce, επωφελούνται από το να έχουν πολύ μεγαλύτερη μάζα από έναν bodybuilder με μονοψήφιο σωματικό λίπος. Σύμφωνα με την National Strength and Conditioning Association, αθλητές «μπορούν να επωφεληθούν από τις αυξήσεις μάζας σε οποιαδήποτε μορφή (συμπεριλαμβανομένου του λίπους)», επειδή αυτή η επιπλέον μάζα μπορεί να αυξήσει την σταθερότητά τους. Αυτοί οι αθλητές μπορεί να μειώσουν το βάρος τους για να αυξήσουν την ευκινησία τους, αλλά αυτό θα φαίνεται πολύ λιγότερο δραματικό από ένα «κόψιμο» που βλέπετε στο Instagram.

Είναι μια προσωπική απόφαση για το αν θέλετε να κάνεις all-in για τις επιδόσεις ή πώς θα φαίνεσαι την παραλία. Προφανώς δεν χρειάζεται να διαλέξεις ανάμεσα στο να προσπαθείς να δείχνεις ωραίος και να προσπαθείς να γίνεις πιο δυνατός. Αλλά θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με το τι είναι τι. Οι ορατοί κοιλιακοί δεν πρέπει να αποτελούν το Άγιο Δισκοπότηρο. Καλύτερα να είσαι υγιής και ας μη θυμίζεις Arnold Schwarzenegger.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved