Πώς θα έχεις πάντα ίσια σπονδυλική στήλη χωρίς να καμπουριάζεις

Όλοι οι πόνοι που περνάς, είναι επειδή σκύβεις και δεν κάθεσαι σωστά. Καιρός να το αντιμετωπίσεις με τρεις μόνο ασκήσεις.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Τι εννοούμε με σωστή στάση σώματος;

Η στάση

Όταν μιλάμε για στάση σώματος, λέμε για τον τρόπο που κάθεσαι ή στέκεσαι. Η καλή στάση τοποθετεί σωστά το σώμα και διασφαλίζει ότι το βάρος σου είναι ομοιόμορφα ισορροπημένο. Αυτό σημαίνει ότι ο σκελετός, οι μύες και οι σύνδεσμοι δεν είναι υπερβολικά τεντωμένοι ή καταπονημένοι.

Η καλή στάση του σώματος διασφαλίζει ότι η σπονδυλική σου είναι ίσια και ότι οι μύες τριγύρω την διατηρούν καλά ισορροπημένη. Θα βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου στην πλάτη σου και μπορεί να σε κάνει πιο κινητικό και λιγότερο κουρασμένο.

Διατάσεις για ράχη

Νομίζεις ότι το κάνεις μόνο για να ξεπιαστείς; Το περίφημο child’s pose τεντώνει και επιμηκύνει τη σπονδυλική στήλη, τους γλουτούς και τους μηριαίους. Μπορεί επίσης να απελευθερώσει την ένταση στο κάτω μέρος της πλάτης και του λαιμού.

Επικύψεις από όρθια στάση

Αυτό το όρθιο τέντωμα απελευθερώνει την ένταση από τη σπονδυλική στήλη, τους γλουτούς και τους μηριαίους. Τεντώνει επίσης τους γοφούς και τα πόδια σου.

Cat-Cow

Αγαπημένη στάση για τους λάτρεις των ασκήσεων εδάφους. Το στάση cat-cow βοηθά στην ανακούφιση από την ένταση στον κορμό, τους ώμους και το λαιμό σαy, ενώ βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και την ομαλή κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved