pexels Ποια είναι η “βρεφική διατροφή” που κάνει θραύση στο TikTok;

Κάποιοι παραβλέπουν τα κανονικά γεύματα, τρώνε μόνο βρεφικές τροφές και γίνονται viral.

Το TikTok είναι εθιστικό. Έτσι και κάνεις το λάθος να ανοίξεις την εφαρμογή και να σκρολάρεις, δύσκολα θα τα καταφέρεις να μην κολλήσεις και να μην περάσεις τουλάχιστον ένα μισάωρο. Το ένα βίντεο φέρνει το άλλο και θέλεις να δεις το επόμενο όπως ακριβώς συμβαίνει με τα “φρουτάκια”. Αυτή η περιέργεια για το επόμενο video, ένα “τέρας” που δε χορταίνει.

Ωστόσο το TikTok, εκτός από εθιστικό, μπορεί να γίνει και επικίνδυνο. Πολλοί είναι εκείνοι που αυτοπαρουσιάζονται ως experts και δε θέλει και πολύ να δημιουργηθεί μία τάση που θα φέρει καταστροφικά αποτελέσματα. 

 

 

Ένα από τα αγαπημένα θέματα στο TikTok είναι η δίαιτα. Δώσε στους χρήστες μία περίεργη διατροφή και αμέσως θα στην κάνουν viral. Μάλιστα όταν αυτή συνοδεύεται από απώλεια κιλών, η γιγάντωση δεν αργεί να ξεκινήσει. Μετά τη δίαιτα 30-30-30 που έγινε viral, έρχεται στο προσκήνιο μία επικίνδυνη τάση. Πρόκειται για μία δίαιτα που θέλει ενήλικες να καταναλώνουν μόνο παιδικές τροφές. Υπάρχουν 17.000.000 προβολές σε βίντεο που σχετίζονται με την κατανάλωση βρεφικών τροφών, παραβλέποντας τελείως τα κανονικά γεύματα. Σύμφωνα με τους χρήστες αρκούν μόλις 12 βάζα παιδικής τροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι είναι η δίαιτα του σαρκοφάγου που trendάρει στο TikTok;

«Ίσως χάσετε βάρος αν τρώτε μόνο παιδικές τροφές, αλλά δεν είναι βιώσιμο. Παραδοσιακά, οι παιδικές τροφές είναι χαμηλές σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και μπορεί να μην σας δίνουν τα σωστά θρεπτικά συστατικά», αναφέρει η γιατρός Young η οποία επισημαίνει πως θα είναι επιβλαβή για την ψυχική υγεία καθώς «θα γίνει μία εμμονή που θα ελέγχει τη ζωή σας. Δε θα μπορείτε να βγείτε έξω για ένα γεύμα με τους φίλους σας».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved