6 τροφές για να «εξαφανίσεις» το πρωινό άγχος

Ένα αυγό θα βοηθήσει την κατάσταση. 

Σε όλους μας συμβαίνει, ειδικά σε περιόδους έντονου άγχους να μην ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ειδικά, όταν περνάμε μία δύσκολη περίοδο και δεν ξέρουμε πώς να τη διαχειριστούμε. Ωστόσο, πάντα μπορούμε να βρούμε φυσικές μεθόδους που δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση. Και ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ό,τι τρώμε. Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και δες τι από αυτά μπορείς να τρως τα πρωινά.

Πώς να διαχειριστείτε το άγχος της δουλειάς

Να σου πούμε ακόμη, ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι αρκετά χαμηλά όταν ξυπνάς γεγονός που αυξάνει από μόνο του το άγχος. Επίσης, υπάρχουν μερικές ακόμη τεχνικές για να σε κάνουν να αισθάνεσαι λιγότερο άγχος, όπως το να κοιμάσαι νωρίτερα, να έχεις καλύτερη υγιεινή ύπνου που σημαίνει να κρατάς τις οθόνες μακριά από το κρεβάτι ή να κάνεις ασκήσεις αναπνοής.

Όπως και να ΄χει παρακάτω θα βρεις μερικές από τις τροφές που θα σε βοηθήσουν στη μείωση του άγχους.

1. Αβοκάντο
2. Μούρα
3. Αυγά
4. Πλιγούρι βρώμης
5. Σολομός
6. Γιαούρτι

Γιατί αυτές οι τροφές;

Αυτές οι τροφές περιέχουν κάθε είδους από φυτικές ίνες, βιταμίνες, σύνθετους υδατάνθρακες, προβιοτικά και μέταλλα. Φυσικά, δεν χρειάζεται να φας όλες αυτές τις επιλογές ταυτόχρονα σε ένα μόνο πρωινό. Επίσης, προσπάθησε να μην καταναλώσεις βούτυρο ή να προσθέσεις περιττό αλάτι ή ζάχαρη. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ αν δεν καταναλώσεις καφεΐνη το πρωί, αυτό θα μπορούσε να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά στην καταστολή του άγχους σου. Η κατανάλωση καφέ επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό και την αίσθηση ανησυχίας, που μπορεί να ακυρώσει τις ηρεμιστικές επιδράσεις αυτών των τροφών. Κάνε μία προσπάθεια για αλλαγή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved