Μπορεί το πολύ γέλιο να βλάψει την υγεία σου;

Μήπως το ανεξέλεγκτο γέλιο δεν σου κάνει καλό;

 

Μία μέρα χωρίς γέλιο είναι μια χαμένη ημέρα έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν  και ίσως να ήταν κάπως υπερβολικό όλο αυτό. Ας μην τα λέμε όμως εμείς και φαινόμαστε πεσιμιστές, αλλά ας δούμε όσα έχουν προκύψει από νέα δεδομένα που ανατρέπουν τα όσα ξέραμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου. Επιγραμματικά, αυτά που είναι γνωστά σήμερα είναι ότι το γέλιο είναι ευεργετικό για την υγεία και αυτό γιατί έχουν υπάρξει μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι το γέλιο βελτιώνει την υγεία και την ψυχολογία. Και αυτή ίσως να είναι η μία πλευρά του νομίσματος, αφού προκύπτουν νέα στοιχεία με βάση τα οποία το γέλιο δεν είναι και τόσο καλό για τη υγεία μας.

 

5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βάλεις περισσότερη κίνηση στη μέρα σου

Έντονο άσθμα

Τα άτομα που έχουν άσθμα γελώντας δυνατά μπορεί να τους προκληθεί υπεραερισμός, προκαλώντας στένωση των αεραγωγών και πυροδοτώντας συμπτώματα άσθματος.

Εγκεφαλικό ανεύρυσμα

Το υπερβολικό γέλιο θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για ένα άτομο, εάν προκαλέσει διάρρηξη ενός εγκεφαλικού ανευρύσματος. Ο ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας Dr. James Hamblin υποστηρίζει ότι μόνο ένα δυνατό γέλιο μπορεί να προκαλέσει τη ρήξη ενός κρυμμένου ανευρύσματος, οδηγώντας σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Επιληπτική κρίση

Ένα πολύ έντονο γέλιο μπορεί να είναι επίσης σύμπτωμα μιας ζελατινώδους κρίσης. Παρότι πρόκειται για κάτι σπάνιο όπου πάσχει ένα στα 1.000 άτομα, πρόκειται για μια κατάσταση όπου το γέλιο είναι ανησυχητική ιατρική ανωμαλία.

Ασφυξία

Το πολύ δυνατό γέλιο μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να παρεμποδίσει την αναπνοή σου, που συμβαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις αρκετό οξυγόνο. Αλλά οι πιθανότητες για αυτές τις αιτίες θανάτου είναι ελάχιστες, σύμφωνα με τη Δρ. Μέγκαν Κάμαθ, καρδιολόγο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. «Ενώ έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θανάτου από γέλιο λόγω ασφυξίας ή καρδιακής ανακοπής, παραμένει μια γενικά απίθανη αιτία θανάτου για υγιή άτομα», είπε στο Live Science.

 

Αυτή είναι η πιο καταστροφική στάση ύπνου για το σώμα σου

Εντάξει, για να κλείσουμε λίγο πιο αισιόδοξα το κείμενο σίγουρα το γέλιο είναι το φάρμακο στη ζωή. Όπως και να έχει, ό,τι  ξεφεύγει από το μέτρο και γίνεται με υπερβολή δεν μπορεί να είναι ευεργετικό για τη ζωή μας. Τα παραπάνω είναι έτσι και αλλιώς εξαιρέσεις, δεν είναι ο κανόνας. Συνεπώς, γέλασε με τη ψυχή σου και όταν νιώθεις να το παρακάνεις, χαμήλωσε λίγο ταχύτητα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved