pexels Αυτή είναι η πιο καταστροφική στάση ύπνου για το σώμα σου

Την κάνουμε σχεδόν όλοι όταν πέφτουμε στο κρεβάτι και διαλύει τη μέση μας.

Το TikTok είναι γεμάτο από συμβουλές. Τι θα φας, πώς θα ντυθείς, πώς θα φλερτάρεις, πώς, πώς, πώς. Βαρέθηκα λίγο αλλά το τελευταίο viral ίσως να πρέπει να του δώσουμε λίγη μεγαλύτερη σημασία. Διότι πρόκειται για την  υγεία μας.

Ένας χειροπράκτης και ιδρυτής της Levitex που ειδικεύεται στη στάση του ύπνου και την υγεία, ο James Leinhardt, αποκάλυψε το λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι όταν κοιμόμαστε. Σε video που ανέβασε στο TikTok, συμβουλεύει να μην κοιμόμαστε μπρούμυτα με το ένα πόδι ελαφρώς λυγισμένο και τεντωμένο προς τα έξω. «Στρέφει τον αυχένα σας, στριφογυρίζετε, σηκώνετε το κεφάλι σας ψηλά, παλεύοντας ενάντια σε όλες τις φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής σας στήλης», εξηγεί χαρακτηριστικά. 

@levitex The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping? #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper ♬ original sound - Levitex

Φυσικά το video έγινε viral και συγκεντρώνει εκατομμύρια προβολές. Αρκετοί είναι εκείνοι που τον κράζουν διότι πρόκειται για μία βολική και αγαπημένη στάση. Ωστόσο ο ίδιος επιμένει να ισχυρίζεται πως κάνουν λάθος. Τονίζει ότι η στάση αυτή δεν είναι πραγματικά άνετη, αλλά μάλλον πρόκειται για μια συνήθεια που τα άτομα έχουν συνηθίσει με την πάροδο του χρόνου. Για να δώσει έμφαση στην άποψή του, τελειώνει το βίντεο με έναν σκελετό, επιδεικνύοντας τη στάση σε ένα κρεβάτι και θέτοντας το ερώτημα: «Σας φαίνεται άνετο αυτό;».

Ποια είναι η λύση που προτείνει; Τα τρία μαξιλάρια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείς να χρησιμοποιείς ένα μαξιλάρι για το κεφάλι, ένα ανάμεσα στα γόνατα και τους αστραγάλους σου και ένα για να το αγκαλιάζεις.

Όχι και τόσο βολικό αλλά ίσως να σώσεις τη μέση σου. Σκέψου το.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved