Τελικά πόσο υγιεινό είναι το φυστικοβούτυρο;

 

Απλά πρέπει να προσέξεις τα παρακάτω πριν το εντάξεις στα γεύματά σου.

Συνήθως το προτιμούμε για σνακ. Είτε αλειμμένο πάνω σε ψωμί, είτε πάνω σε φρούτα, είτε κατευθείαν με το κουτάλι από το βάζο. Και το ερώτημα παραμένει. Πόσο υγιεινή είναι η επιλογή του φυστικοβούτυρου;

Aυτό που πρέπει να κοιτάς στα βαζάκια που αγοράζεις, είναι να μην υπάρχουν προσμίξεις. Το φυστικοβούτυρο, ειδικά όταν είναι μόνο αλεσμένα φιστίκια, είναι μια εξαιρετικά υγιεινή τροφή που είναι γεμάτη υγιεινές φυτικές ίνες, μονοακόρεστα λιπαρά που είναι άριστα για την καρδιά μας και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές πρωτεΐνες που υποστηρίζουν την υγεία των μυών. Σε συνδυασμό με φρούτα, λαχανικά ή ψωμί/κράκερ ολικής αλέσεως, το φυστικοβούτυρο έχει ακριβώς το σωστό μείγμα υγιεινών λιπαρών, υδατανθράκων και πρωτεΐνης για να σε κρατήσει για αρκετές ώρες μέσα στην μέρα.

Διάβασε επίσης: Οι τροφές που είναι ευεργετικές για το συκώτι σου

Το υψηλότερο θρεπτικό συστατικό του είναι το φυτικό λίπος στα 55 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β3 στο 89% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας, ειδικά για μία βιταμίνη που είναι σημαντική για το μεταβολισμό και τις αντιδράσεις στην επισκευή του DNA. Έχει επίσης άφθονη βιταμίνη Ε, που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, που ελαχιστοποιεί τις βλάβες στο σώμα. Είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντας τον οργανισμό από μολυσματικούς παράγοντες.

Πέρα από αυτά τα οφέλη, το φυστικοβούτυρο είναι επίσης μια καλή πηγή των παρακάτω:

Μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για υγιή νεύρα, αίμα και οστά, φώσφορος που βοηθά τα κύτταρα μας να λειτουργούν σωστά και ψευδάργυρο που βοηθά το ανοσοποιητικό. Περιέχει επίσης νιασίνη που βοηθά την πέψη και βιταμίνη Β6 η οποία χειρίζεται ένα σωρό σωματικές λειτουργίες.

Αν και το λίπος μπορεί να συμβάλει σε μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων, το είδος του λίπους στο φυστικοβούτυρο είναι μονοακόρεστο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL), μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.

Οπότε ναι, να το βάλεις στη διατροφή σου και ειδικά αν θες να βάλεις όγκο. Με προσοχή ωστόσο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved