associated press Έκανε 100 burpees κάθε μέρα για ένα μήνα και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε

Μέτρησε 3.000 burpees. Δεν έκλεψε ούτε ένα και δείχνει σε βίντεο την πρόοδό του.

Αυτή η άσκηση είναι βγαλμένη από την Κόλαση. Όταν την ξεστομίζει ο προπονητής συνοδεύοντάς την με διψήφιο αριθμό, θέλεις να βάλεις τα κλάματα. Μετανιώνεις για την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να γραφτείς γυμναστήριο. Αλλά όταν βλέπεις τα αποτελέσματα στο σώμα σου, τότε αισθάνεται ευλογημένος που άντεξες. Που δεν τα παράτησες ποτέ και έμεινες πιστός στο πρόγραμμα. Κάπως έτσι αισθάνεται και ο Laurie Shaw. Ένας Youtuber που ειδικεύεται στη φυσική κατάσταση και τα διαφορετικά προγράμματα γυμναστικής που ακολουθεί κάθε μήνα.

Ο Laurie Shaw έχει προπονηθεί στο Muay Thai, στο Krav Maga, στο Ολυμπιακό τρέξιμο και κάθε φορά μας ενημερώνει μέσω του καναλιού του για την πρόοδο στο σώμα του. Αυτή τη φορά αποφάσισε να ζήσει το τι σημαίνει burpee. Εκείνη την άσκηση που ξεκίνησε από τον στρατό και τις ειδικές δυνάμεις για να γίνει mainstream και να την ακολουθεί κάθε ασκούμενος σε περσοναλάδικα και γυμναστήρια.

Το να ουρλιάζεις στο γυμναστήριο σε κάνει όντως πιο δυνατό;

Με τον Laurie Shaw να ταξιδεύει συχνά και να μην έχει χρόνο για γυμναστήρια, το να πιάσει τα burpees ήταν κάτι που μπορούσε να κάνει από οπουδήποτε. Αποφάσισε να κάνει 100 burpees κάθε μέρα με στόχο να πιάσει τα 3.000 τον μήνα. Σκληρός. Δεν έκλεψε ούτε ένα. «Μοιάζει με ένα καλό μιξ για να προπονήσεις το στήθος, τους ώμους, τα πόδια, την κοιλιά και να κάψεις λίπος», ισχυρίζεται. Την πρώτη μέρα κατάφερε να ολοκληρώσει τις 100 επαναλήψεις σε χρόνο 10:40 και έθεσε ως στόχο να κατεβάσει τον χρόνο. «Κάποιες μέρες αισθάνεσαι πολύ καλά με τον εαυτό σου, άλλες φορές είναι πιο δύσκολες. Μέρα με τη μέρα υπάρχουν διαφορές στην πρόοδο αλλά στο τέλος δικαιώνεσαι».

 

 

Το μυστικό για εκείνον ήταν να κάνει τα burpees κάθε πρωί και μάλλον είναι ένας καλός τρόπος να ξυπνήσεις χωρίς να πιεις καφέ. Στο τέλος είχε καταφέρει να κάνει τις 100 επαναλήψεις σε χρόνο 7 λεπτών, ενώ μετά από 30 μέρες έχασε κάτι περισσότερο από ένα κιλό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved