Πώς να φαίνεσαι νεότερος: Έξι απλές πρακτικές για κάθε ημέρα

Μην αγχώνεσαι γιατί θα ζαρώσεις. Πάρε την κατάσταση, άμεσα, στα χέρια σου.

 

Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα νέοι, όμως μπορούμε να φαινόμαστε νεότεροι. Να σημειώσουμε, βέβαια, εδώ ότι για να φαίνεται κάποιος νεότερος δεν αρκεί μόνο η εξωτερική του εμφάνιση, αλλά χρειάζεται να έχει και έναν νεανικό τρόπο σκέψης. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στο να πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την εικόνα μας να μείνει νεανική. Διαβάσαμε όσα υποστηρίζουν οι επαγγελματίες υγείας και συγκεντρώσαμε τα παρακάτω:

1. Συστηματική γυμναστική

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη σημασία της γυμναστικής. Είναι σημαντικό να ασκείσαι σωματικά και πνευματικά. Κάνε τουλάχιστον 30 λεπτά άθλησης μέτριας έντασης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας και βρες υγιεινούς τρόπους διαχείρισης του στρες, όπως γιόγκα ή διαλογισμό.

 

 

2. Υγιεινή Διατροφή

Αρχικά, η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική όπως και το να τρως πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Επίσης, καλό είναι να περιορίσεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα λίπη και την πολλή ζάχαρη.

Πώς ο Tom Cruise καταφέρνει να δείχνει νεότατος στα 60 του;

3. Μυϊκή μάζα

Ένας βασικός στόχος της γυμναστικής είναι η διατήρηση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα τείνει να χάνει μυς με ταχύτερο ρυθμό με αποτέλεσμα να μειώνεται ο ρυθμός του μεταβολισμού μας. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να στοχεύσεις στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Μπορείς να απευθυνθείς στους γυμναστές σου.

4. Επαρκής ύπνος

Ο ύπνος, όπως και το φαγητό είναι οι βάσεις για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μελέτες δείχνουν ότι οι ενήλικες πρέπει να στοχεύουν σε 7-8 ώρες ύπνου τη νύχτα. Η χρόνια στέρηση ύπνου σχετίζεται με επιτάχυνση της γήρανσης.

 

 

5. Θετική ψυχολογία

Η «καλλιέργεια» μιας αισιόδοξης ματιάς για τη ζωή είναι ένας ακόμη τρόπος για να μείνεις νεανικός. Και τι σημαίνει αυτό; Ουσιαστικά, περιλαμβάνει την απόκτηση νέων συνηθειών, όπως για παράδειγμα την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, τον καλό ύπνο, τις υγιεινές επιλογές γευμάτων, τη χαλάρωση και το να περνάς καλά με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

6. Μασάζ

Μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στο μασάζ είναι η Abhyanga. Πρόκειται για μια αρχαία πρακτική, όπου περιλαμβάνει κυκλικές κινήσεις, αλλά κι ελεγχόμενες διατάσεις, χαλαρώνοντας το σώμα μ' έναν συγκρατημένο και ρευστό ρυθμό. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να επιβραδύνει τη γήρανση. Πέρα από τα αποτελέσματά τhw σε επίπεδο εμφάνισης, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και τη χαλάρωση των μυών, μειώνοντας αποτελεσματικά την κούραση.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved