associated press Πώς θα καταφέρεις να επιβραδύνεις το γκριζάρισμα μέσω της διατροφής σου;

Επειδή δεν είναι όλοι George Clooney, δεν χρειάζεται να γκριζάρεις από τα 30 σου.

Η διατροφή είναι το Α και το Ω στις ζωές μας. Συμβάλλει στα πάντα και φυσικά στην υγεία των μαλλιών και ενδεχομένως στο γκριζάρισμά τους. Το γκριζάρισμα είναι κατά κύριο λόγο γενετικό, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες τροφές που επιβραδύνουν τη διαδικασία λόγω των θρεπτικών συστατικών τους. Όπως το ινδικό φραγκοστάφυλο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά για τη μείωση του γαστρικού οξέος που σχετίζεται με το γκριζάρισμα. Επίσης τα μανιτάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό, επηρεάζοντας έτσι την παραγωγή μελανίνης. Το γιαούρτι έχει πρωτεΐνη και ασβέστιο ενώ οι ξηροί καρποί έχουν βιταμίνη Ε. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά παρακάτω τι πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου αν δε θέλεις να μοιάζει με τον Ραβανέλι στα 30 σου.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες

Σπανάκι, λάχανο και σέσκουλο έχουν απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Περιλαμβάνουν βιταμίνη A, C και E, οι οποίες προάγουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο γκριζάρισμα.

 

 

Τροφές πλούσιες σε χαλκό

Ο χαλκός είναι ένα ορυκτό που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της μελάγχρωσης των μαλλιών. Ο χαλκός είναι ένα απαραίτητο μέταλλο, το οποίο είναι σημαντικό για τη σύνθεση της μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δίνει στα μαλλιά μας το χρώμα τους. Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι προσθέτετε χαλκό στη διατροφή σας καταναλώνοντας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα, όπως συκώτι, στρείδια, μύδια και σπόρους όπως σουσάμι.

Πόσες βιταμίνες χρειάζεσαι επιπλέον αν τρως πολλά αλλαντικά;

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες

Τα μαλλιά περιλαμβάνουν μια πρωτεΐνη γνωστή ως κερατίνη. Η κατανάλωση επαρκούς πρωτεΐνης προάγει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Εάν δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη, τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν αδύναμα, εύθραυστα και να γκριζάρουν πρόωρα.

 

 

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν τους θύλακες των τριχών από βλάβες, μειώνουν τη φλεγμονή και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση του πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών. Καλές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι τα λιπαρά ψάρια (όπως ο σολομός και ο τόνος), τα καρύδια, οι λιναρόσποροι και οι σπόροι chia.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved