associated press Μπορείς να περάσεις το τεστ φυσικής κατάστασης της Premier League;

Δεν είναι ντροπή να μην τα καταφέρεις.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έχει αποκαλύψει πως στην πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα της Μπόλτον, πήγε στο σπίτι και έκανε εμετό. Αυτό από μόνο του αρκεί να περιγράψει τη διαφορά στην ένταση της προπόνησης συγκριτικά με το ελληνικό και το αγγλικό ποδόσφαιρο. Το καλεντάρι του αγγλικού ποδοσφαίρου είναι σκληρό. Πρέπει να είσαι σκληρά προπονημένος για να το αντέξεις και η φυσική κατάσταση είναι το παν. Στην Αγγλία δεν αστειεύονται. Δεν έχει σημασία σε ποια θέση αγωνίζεσαι. Ακόμη και επιθετικός να είσαι, που δεν χρειάζονται τα ίδια πνευμόνια με τα χαφ, πρέπει να την ιδρώσεις τη φανέλα.

Ποιο είναι όμως το τεστ φυσικής κατάστασης που μπορείς να αντιγράψεις και να υιοθετήσεις στη ζωή σου; Αυτό που θα διαβάσεις παρακάτω δεν είναι εξωπραγματικό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αν δεν τον βγάλεις θα πρέπει να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα σου φτιάξει την αντοχή και θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

 

 

Πρώτο Στάδιο

Τρέξε μια απόσταση 60 μέτρων πέντε φορές, μπρος-πίσω. Στόχος είναι να τρέξεις την απόσταση σε λιγότερο από 70 δευτερόλεπτα. Κάνε ένα διάλειμμα για 70 δευτερόλεπτα και μείνε κάπως ενεργός για να μην σφίγγονται οι οπίσθιοι μηριαίοι σου. Επανέλαβε αυτό για 6 φορές και κάνε ένα διάλειμμα δύο λεπτών

Δεύτερο Στάδιο

Αφού πάρεις την ανάσα δύο λεπτών, τρέξει μόνο 120 μέτρα. Στόχος είναι να διανύσεις την απόσταση σε λιγότερο από 24 δευτερόλεπτα. Κάνε ένα διάλειμμα για 45 δευτερόλεπτα και επανέλαβε το για 6 φορές.

 

 

Πώς λειτουργεί

Τα τεστ φυσικής κατάστασης πρέπει να έχουν σαφείς και προφανείς σχέσεις με τα αθλήματα για τα οποία δοκιμάζονται. Αυτό είναι απολύτως λογικό. Όπως η περιβόητη άσκηση καρδιακών παλμών του Steph Curry, η οποία περιλαμβάνει τη χάραξη ενός αστεριού στο γήπεδο και το σουτ 10 τριπόντων σε 55 δευτερόλεπτα ή λιγότερο.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές πρέπει να εκπαιδεύσουν το σώμα τους ώστε να παραμείνει ήρεμο μπροστά στα καρδιαγγειακά βασανιστήρια και να αξιοποιήσει στο έπακρο ένα διάλειμμα που θα φέρει ένας τραυματισμός ή ένα cool break.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved