Unsplash Τι μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι να γυμναστείς;

Δηλαδή σχεδόν πάντα.

Συμβαίνει σε όλους. Είτε γυμνάζεσαι εντατικά, είτε είσαι από εκείνους που δεν το έχουν ψηλά στη λίστα με τις καθημερινές δραστηριότητες, η βαρεμάρα έρχεται να χτυπήσει την πόρτα σου όταν προσπαθείς να γυμναστείς. Φυσικά και όλα είναι στο μυαλό αλλά υπάρχουν οι στιγμές που το σώμα δεν ακολουθεί. Λίγο η ζέστη, λίγο η σκληρή καθημερινότητα, το σώμα δεν μπορεί να ακολουθήσει τη θέληση και η «τεμπελιά» μοιάζει βάλσαμο.

Ωστόσο ελλοχεύει ένας τεράστιος κίνδυνος. Σε περίπτωση που αφήσεις τον εαυτό σου, τότε το σώμα σου σταδιακά θα κάνει βήματα πίσω αναφορικά με την γυμναστική. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, όταν βαριέσαι να γυμναστείς;

 

 

Μείωσε την ένταση

Προσπάθησε να μειώσεις τα κιλά που σηκώνεις και την ένταση της προπόνησης. Αντί να βάλεις 50 κιλά στις άρσεις θανάτου, βάλε 40 κιλά και κάνε τις ίδιες επαναλήψεις. Σε περίπτωση που τρέχεις, μείωσε την ένταση του τρεξίματος και τρέξε πιο αργά. Αναλόγως το πρόγραμμα γυμναστικής και τους στόχους σου, μπορείς να μειώσεις είτε τα κιλά που σηκώνεις είτε τις επαναλήψεις σε κάθε σετ.

Πώς θα ξεκινήσεις το τρέξιμο αν είσαι υπέρβαρος;

Εναλλακτικά μπορείς να αφήσεις τους αλτήρες και την μπάρα στην άκρη και να πιάσεις τα λάστιχα. Μία αλλαγή προπόνησης θα κάνει πιο διασκεδαστική την διαδικασία και θα φέρει αυτό το διαφορετικό. Αν και πάλι αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να βγάλεις το πρόγραμμα, εμπιστεύσου το σώμα σου. Δεν χρειάζεται να το καταπονείς. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κάτσεις στον καναπέ και να τρως πίτσα βλέποντας Netflix.

Βάλε τα αθλητικά σου, έχε μαζί σου ένα μπουκάλι νερό και βγες για περπάτημα. Δεν είναι δύσκολο, δε θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά μόνο καλό θα κάνει στην γενικότερη ευεξία. Κανείς δεν αισθάνθηκε άσχημα μετά από μία βόλτα.

Το να κάνεις έστω και μία ελάχιστη σωματική δραστηριότητα είναι πάντα καλύτερο από το να κάθεσαι. Άκου το σώμα σου, μείνε συνεπής και σταδιακά θα επανέλθει η διάθεση για προπόνηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved