associated press Πώς ο Hulk Hogan αισθάνεται πιο δυνατός από ποτέ στα 69 του;

«Το πες τις προσευχές σου και πιες τις βιταμίνες σου» δεν είναι απλώς μία κλισέ – φράση.

Ο Hulk Hogan είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς παλαιστές όλων των εποχών αλλά η κληρονομιά που έχτισε μέσα στο ρινγκ δε θα ερχόταν χωρίς ιδρώτα. Ο Hogan συμφιλιώθηκε με τη στέρηση και τον πόνο και σήμερα διηγείται στο Men’s Health πώς κατάφερε να επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ μετά τους τραυματισμούς του και αποκαλύπτει τη φιλοσοφία του για να παραμείνει υγιής και σε φόρμα.

«Έχω κάνει περίπου 25 χειρουργικές επεμβάσεις την τελευταία δεκαετία: Αντικαταστάσεις γόνατος και ισχίου, επεμβάσεις ώμου και πλάτης, επεμβάσεις στα μάτια και τους κοιλιακούς μου. Προφανώς η πάλη είναι «ψεύτικη», αλλά σίγουρα δεν πήρα αυτό το μήνυμα. Μαζί με όλους τους τραυματισμούς και τη θεραπεία ήρθε ο πόνος, η φλεγμονή και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Απλώς αρρώστησα τόσο πολύ. Είχα πρόβλημα να κοιμηθώ, ένιωθα κουρασμένος όλη την ώρα και δεν ήμουν ο εαυτός μου, σε σημείο που πριν από ένα χρόνο περίπου αποφάσισα να σταματήσω να παίρνω όλα τα παυσίπονα. Η πραγματική αλλαγή του παιχνιδιού, ωστόσο, ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν μείωσα πραγματικά τη χρήση αλκοόλ και το αντικατέστησα με προϊόντα CBD που έβαλαν τα πάντα σε μεγάλη ταχύτητα. Μόλις η φλεγμονή και ο πόνος υποχώρησαν, δεν χρειάστηκε να ξεπλύνω τα χάπια για τον πόνο με αλκοόλ. Μόλις έκοψα το αλκοόλ και ίσιωσα τη διατροφή μου, μπόρεσα να είμαι πραγματικά συνεπής με την προπόνησή μου, μπορούσα πραγματικά να πάω στο γυμναστήριο και να αφιερώσω χρόνο για το σώμα μου.

 

 

Η συνέπεια είναι το κλειδί

Αρχικά άρχισα να χάνω βάρος γιατί δεν είχα τις επιπλέον θερμίδες από το ποτό και είχα βγάλει τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή μου. Σήμερα προσπαθώ να τρώω καθαρά. Έχω ξεφύγει κάπως από την τυπική δίαιτα «αυγά κάθε μέρα», χτυπάω τα ασπράδια μόνο κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Τα πρωινά τρώω γιαούρτι και φρούτα, πίνω δυο φλιτζάνια βιολογικό καφέ και κάνω μια προπόνηση. Μετά θα φάω μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης την ώρα του μεσημεριανού γεύματος. Προσπαθώ να τρώω κάθε τρεις ή τέσσερις ώρες και μετά να έχω ένα ελαφρώς μεγαλύτερο γεύμα στις τέσσερις ή πέντε το απόγευμα. Κάθε τόσο, θα κεράσω τον εαυτό μου λίγο παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά. Διαχειρίζομαι κάποιες επιχειρήσεις από το σπίτι οπότε μένω πολύ απασχολημένος και δεν επιβραδύνω μέχρι τις 7 ή 8 μ.μ., αλλά πρέπει να είμαι προσεκτικός τη νύχτα, γιατί μετατρέπομαι σε αυτό το τέρας που θέλει να φάει τα πάντα. Έτσι προσπαθώ να μην τρώω μετά τη δύση του ήλιου.

Τι δουλειά είχε η Dua Lipa με τον Hulk Hogan;

Δε μετανιώνω για τίποτα, απλώς προχωρώ

Πριν ξεκινήσω την πάλη, έπαιζα σε ένα rock 'n' roll συγκρότημα για 10 χρόνια, και αυτό ήταν εξίσου επίπονο. Πιστέψτε με, σε αυτούς τους τύπους αρέσει πολύ το πάρτι! Αλλά ακόμα και με όλους τους τραυματισμούς και τον πόνο, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου αλλιώς. Δεν θα άλλαζα τίποτα γιατί μου άρεσε η καριέρα μου στο WWE. Μου άρεσε ο χαρακτήρας του Hulk και που αποτέλεσε έμπνευση για τόσους πολλούς ανθρώπους. Ακόμη και σήμερα, με βοηθάει. Το μάντρα του Hulk Hogan ήταν πάντα «πείτε τις προσευχές σας, τρώτε τις βιταμίνες σας», αλλά ήταν μέρος του παλαιστικού μου χαρακτήρα. Τώρα το καταλαβαίνω. Ζω με αυτόν τον όρκο τώρα, αυτή την αφοσίωση στην ευεξία στο σύνολό της.

 

 

Η αλλαγή είναι δυνατή σε οποιαδήποτε ηλικία

Δεν πίστευα ότι αυτό το είδος μεταμόρφωσης ήταν δυνατό σε αυτό το στάδιο της ζωής μου. Είμαι 69 ετών, αλλά νιώθω σαν να είμαι 39. Και δεν είναι μόνο οι σωματικές αλλαγές, είναι η νοοτροπία που έχω. Πάντα ήμουν ο τύπος του «όχι». «Ας πάμε στην παραλία». Όχι. «Πάμε σε ένα εστιατόριο». Όχι. «Πάμε στο εμπορικό κέντρο». Όχι. Απλώς δεν ήθελα να κάνω τίποτα. Κατέληξα να ζω σαν ερημίτης και τώρα είμαι εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Τα παιδιά μου έχουν επιστρέψει στη Φλόριντα και είμαι γεμάτος ενέργεια. Θέλω να πάω στην παραλία, να πάρω το σκάφος, να κάνω παρέα με όλους. Όλος ο τρόπος ζωής μου έχει αλλάξει. Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι όσο περισσότερο μπορώ να δουλέψω σε ορισμένα πράγματα, όπως ο καρπός και η πλάτη μου, βοηθάει τη στάση μου. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι με το οποίο ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί, ανεξάρτητα από την ηλικία του: αν σέβεσαι τον εαυτό σου και εργάζεσαι για την καλλιέργεια αυτού του πιο υγιεινού τρόπου ζωής, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, απλώς κάθε κομμάτι της ζωής σου γίνεται καλύτερο.

 

 

Αν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε μπορείτε κι εσείς

Η συμβουλή μου για οποιονδήποτε θέλει να κάνει μια αλλαγή αργότερα στη ζωή του είναι «απλώς επιστρέψτε στο χορό». Κάντε οτιδήποτε χρειάζεται για να επιστρέψετε σε αυτό που είστε και αυτό που αγαπάτε. Πολλοί στην ηλικία μου έχουν τα ίδια προβλήματα με εμένα και υποφέρουν από αρθρίτιδα και φλεγμονές. Πάντα έβρισκα έναν τρόπο να προπονούμαι γύρω από αυτό στρατηγικά χωρίς να το ζορίζω, αλλά το κύριο πράγμα είναι να είσαι συνεπής με τις προπονήσεις σου.

Η φιλοσοφία μου ήταν πάντα «αν επιβραδύνεις, κατεβαίνεις». Έτσι, θα κατεβαίνω πάντα σε αυτό το καταραμένο γυμναστήριο, ακόμα κι αν είναι απλώς για να ξεκινήσω με το στατικό ποδήλατο, στον πρώτο δρόμο της επιστροφής στην ανάκαμψη. Μετά συνεχίζεις να πιέζεις και τα πράγματα επιστρέφουν. Το σώμα μας ανταποκρίνεται. Εάν μπορείτε να γίνετε πραγματικά καλοί σε ένα μόνο πράγμα, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις ίδιες δεξιότητες σε άλλες πτυχές της ζωής σας. Αν δουλέψεις σκληρά, οι ανταμοιβές έρχονται και θα το δεις στην υγεία σου, στις σχέσεις σου, στη δουλειά σου, στην οικογένειά σου. Απλά κρατήστε το κεφάλι σας κάτω και προχωρήστε μπροστά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved