Getty 4 ασκήσεις για να διώξεις το λίπος από το στήθος σου

Αν υποφέρεις από γυναικομαστία, τότε αυτό το άρθρο σ’ ενδιαφέρει.

Από τότε που ο όρος «dad bod» ελληνιστί «άνδρες με κοιλίτσα» μπήκε στην λαϊκή κουλτούρα, το body positivity έχει γίνει πιο αποδεκτό μεταξύ των ανδρών που μέχρι σήμερα πίστευαν πως για να είσαι γυμνασμένος σημαίνει να έχεις το πολυπόθητο six-pack. Πολλοί δέχονται αργά αλλά σταθερά ένα ευρύτερο φάσμα σωματοτύπων, σπάζοντας τα στερεότυπα. Ωστόσο υπάρχει ένα στερεότυπο που θα αργήσει η ώρα να σπάσει. Είναι εκείνο της γυναικομαστίας. Η ιατρική πάθηση που είναι πολύ πιο συχνή από ό,τι θα περίμενε κανείς και το 30% των ανδρών αναμένεται να έρθει αντιμέτωπο μαζί της κάποια στιγμή στη ζωή του. Συνήθως συμβαίνει σε περιόδους που το σώμα υφίσταται ορμονικές αλλαγές όπως η εφηβεία ή μεταξύ 50 και 69 ετών.

 

 

Με τη συζήτηση γύρω από τον σωματότυπο να αλλάζει καθώς όλο και περισσότεροι άνδρες είναι πρόθυμοι να αποδοκιμάσουν τη σκοτεινή πλευρά της επιδίωξης μιας ιδανικής σωματικής διάπλασης, το καλλίγραμμο στήθος είναι ενδεχομένως το μοναδικό ανδρικό χαρακτηριστικό που πολλοί μπορεί να αισθάνονται ότι θα πρέπει να έχουν, χωρίς εξαιρέσεις. Προσφέρει τεράστια αυτοπεποίθηση και παραμένει ένα σημάδι αρρενωπότητας. Μάλιστα αρκετοί άνδρες για να απαλλαγούν από το προεξέχον στήθος, επιλέγουν μια χειρουργική λύση. Οι επεμβάσεις μείωσης του ανδρικού στήθους αυξήθηκαν κατά 32% από το 2000 έως και το 2017 σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών και το 2019 ήταν η 4η πιο κοινή επέμβαση αισθητικής χειρουργικής για τους άνδρες.

Τελικά οι γυναίκες προτιμούν την κοιλίτσα από το six-pack

 

Ωστόσο πριν αποφασίσεις να βάλεις νυστέρι ώστε να κάψεις το λίπος από το στήθος, μπορείς απλώς να το γυρίσεις στη γυμναστική. Μάλιστα παρακάτω θα σου δείξουμε 4 απλές ασκήσεις για να τα καταφέρεις.

Inverted Row

 

 

Pushup

 

 

Goblet Squat

 

 

Swings

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved