Unsplash Πώς η πατρότητα συνδυάζεται με την fitness ρουτίνα

Το γεγονός πως έγινες πατέρας δε σημαίνει πως θα αφήσεις τον εαυτό σου. Αλλά θα γίνεις το σωστό παράδειγμα.

Λίγα πράγματα στη γη έχουν τη δύναμη να εκτροχιάσουν μια μακροχρόνια σχέση γυμναστικής ρουτίνας πιο γρήγορα από τον ερχομό ενός βρέφους. Υπάρχει η προτεραιότητα των αναγκών του παιδιού και η ενοχή απέναντι σε μία σύζυγο που έφερε στη ζωή το ομορφότερο δώρο. Υπάρχει η επιλόχεια κατάθλιψη και η οποία επηρεάζει σημαντικά τους άνδρες. Υπάρχει η δυσκολία να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στις τόσες υποχρεώσεις και την ανεπαρκή άδεια πατρότητας ενώ τέλος είναι ζόρικο -ακόμη και για τους πιο μυημένους στη γυμναστική- να έχουν την ενέργεια για ένα εξαντλητικό πρόγραμμα όταν ο ύπνος τους έχει «χαλάσει» από τα νυχτερινά κλάματα του μωρού.

Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αισθάνεσαι ευκολότερο να αποδεχτείς αυτή τη νέα πραγματικότητα: οι μύες του στήθους και της πλάτης σου συρρικνώνονται καθώς η κοιλιά μεγαλώνει και  μαθαίνεις από πρώτο χέρι πώς πήρε το όνομά του το «dad bod». Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να βρεις εκείνον τον απαραίτητο χρόνο, παρά το νέο οικογενειακό πλαίσιο, ώστε να βάλεις τη γυμναστική ξανά στη ζωή σου.

 

 

Αν οι επισκέψεις στο γυμναστήριο δεν είναι και το πιο πρακτικό πράγμα στον κόσμο, μπορείς να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες σου. Αν για παράδειγμα έχεις 20 λεπτά το απόγευμα για να κοιμηθείς, μπορείς να αξιοποιήσεις αυτά τα πολύτιμα λεπτά και να κάνεις γρήγορα ένα πρόγραμμα στήθους. Τρία σετ push-ups, τρία σετ βυθίσεων και τρία σετ πιέσεις πάγκου. Θα χρειαστείς μόλις 30 δευτερόλεπτα για κάθε σετ μ’ ένα λεπτό ξεκούρασης ενδιάμεσα. Με άλλα λόγια, η διαμόρφωση ενός χώρου στο σπίτι για γυμναστική θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις πόσο χρόνο αφιερώνεις μέχρι να πας στο γυμναστήριο. Κάτι που το καταλάβαμε κατά την περίοδο της πανδημίας.

Όσο για το cardio, εφόσον έχεις έναν διάδρομο στο σπίτι τότε δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα να ανέβεις για 20 λεπτά και να τρέξεις. Την ίδια στιγμή για ασκήσεις σωματικού βάρους, το μόνο που θα χρειαστείς είναι το πάτωμα και ενδεχομένως ένα μονόζυγο. Βάλε στο πρόγραμμά σου όσο το δυνατόν περισσότερα push-ups, pull-ups, squats, chin-ups, plank jacks σ’ ένα χρονικό διάστημα δύο λεπτών για κάθε άσκηση και σε μικρό χρονικό διάστημα θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καύση λίπους και στην ενδυνάμωση.

 

 

Η πατρότητα είναι ευλογία. Δεν αποτελεί δικαιολογία για να αφήσεις τον εαυτό σου. Μπορείς να βρεις εκείνον τον απαραίτητο χρόνο εφόσον το επιθυμείς. Πρόσθεσε στη ζωή σου καλές, υγιεινές συνήθειες και να επιμένεις σε αυτές. Εξάλλου πλέον δεν είσαι μόνος σου. Πρέπει να γίνεις το σωστό παράδειγμα για το παιδί που ήρθε στη ζωή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved