Youtube 5 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το τέλειο Pull-up

Δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ανέφικτο.

Αποκαλείται ως η «χρυσή επιλογή» για τις ασκήσεις σωματικού βάρους. Είναι μια κίνηση που έχουμε μάθει από μικρά παιδιά, τότε που πηγαίναμε στην παιδική χαρά. Ωστόσο αυτό που σκεφτόμασταν τότε ως μία απλή διασκέδαση, σήμερα αποτελεί μία άσκηση που μπορεί να σου μεταμορφώσει το σώμα. Είναι τόσο απλή αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και εύκολη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιάσεις την μπάρα και να τραβήξεις το σώμα σου μέχρι το πηγούνι σου να φτάσει πάνω από αυτήν.

Αν έχεις ασχοληθεί με τη γυμναστική, θα έχεις καταλάβει το πόσο δύσκολο είναι να το πετύχεις. Μοιάζει εύκολο αλλά δεν είναι. Εκτός από δύναμη, χρειάζεσαι και τεχνική. Δεν αρκεί να έχεις δυνατούς ώμους και χέρια να το πετύχεις. Το pull-up είναι μία άσκηση που ενεργοποιεί κάθε μυ του σώματός σου. Θα πρέπει να μάθεις να δουλεύεις σωστά τα πόδια σου, τους οπίσθιους μηριαίους και τον κορμό σου.

Το να ουρλιάζεις στο γυμναστήριο σε κάνει όντως πιο δυνατό;

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε μία καθιστική δουλειά και αυτό σημαίνει πως δε γυμνάζουμε τους μύες της πλάτης και δεν εκπαιδεύουμε τον κορμό μας. Ύστερα πηγαίνουμε μία ώρα στο γυμναστήριο και πιστεύουμε πως ένα απλό τράβηγμα θα καταφέρουμε να κάνουμε pull-up. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος που μπορεί να μας οδηγήσει μέχρι τον τραυματισμό. Χρειάζεται εξάσκηση, επίπονη προσπάθεια, υπομονή και επιμονή. Μάλιστα υπάρχουν ασκήσεις που θα σε προετοιμάσουν κατάλληλα ώστε να σταδιακά να πετύχεις το pull-up.

Παρακάτω θα δεις 5 ασκήσεις που μπορείς να τις ξεκινήσεις άμεσα.

Eccentric Overload Pulldowns

 

 

Reverse Grip Curl

 

 

Dead Hang

 

 

Hollow Hold

 

Inverted Row

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved