pexels Οι πιο συχνοί λόγοι που δεν χάνεις κιλά παρότι ακολουθείς κετογονική διατροφή

Τα απλά και αθώα λάθη που καταστρέφουν το αποτέλεσμα.

Η κετογονική διατροφή απαιτεί δύο πράγματα: Θέληση και υπομονή. Έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και σίγουρος κάποιος συγγενής, φίλος ή συνάδελφος την έχει ακολουθήσει. Η κεντρική ιδέα είναι η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων, μόλις στο 10% των ημερησίων θερμίδων. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά πραγματικά αποδίδει. Η κετογονική διατροφή είναι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, επαρκή πρωτεΐνη και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Είναι μία αποτελεσματική επιλογή για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος, αλλά θα πρέπει να αποδεχτείς πως θα πεις «αντίο» στους πολλούς υδατάνθρακες.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που δεν καταφέρνουν να χάσουν κιλά παρότι την ακολουθούν. Ποια είναι τα λάθη που κάνουν και οφείλεις να παραδειγματιστείς;

 

 

Είσαι αγχωμένος

Δεν είναι μόνο η διατροφή που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Στο παιχνίδι μπαίνουν κι άλλες ορμόνες, όπως η κορτιζόλη, η οποία αυξάνεται όταν είσαι αγχωμένος και μπορεί να κάνει κατακράτηση λίπους. Για να διατηρήσεις τα επίπεδα του άγχους χαμηλά, φρόντισε να δώσεις προτεραιότητα στον ύπνο, τις υγιεινές επιλογές τροφίμων και τις δραστηριότητες που βοηθούν στη χαλάρωση, όπως η άσκηση, το διάβασμα, η κολύμβηση ή η παρακολούθηση μιας ταινίας.

Τρως πολλά keto γλυκά

Μην υποθέτεις ότι το brownie που εγκρίνεται από την κετογονική διατροφή είναι τόσο υγιεινό όσο μια χούφτα ξηροί καρποί. Αν και είναι νόστιμα, εξακολουθούν να είναι υψηλά σε θερμίδες, οπότε αν τα αντιμετωπίζεις ως ένα ή δύο καθημερινά σνακ, μπορεί να μη χάσεις βάρος.

 

 

Πίνεις πάρα πολύ αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ σε βγάζει προσωρινά από την κέτωση και σταματά την καύση λίπους. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση ακόμη και δύο έως τριών αλκοολούχων ποτών πολλές φορές την εβδομάδα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους.

Πολλές θερμίδες

Στη κετογονική διατροφή, μειώνεις την πρόσληψη υδατανθράκων και τρως περισσότερα καλά λιπαρά, τα οποία είναι αρκετά πυκνά σε θερμίδες. Μια κετογονική δίαιτα έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί λίπος ως καύσιμο αλλά αν καταναλώνεις πάρα πολλές θερμίδες για τις ανάγκες σου, είναι ακόμα πιθανό να αποθηκεύεις λίπος όπως θα έκανες σε οποιοδήποτε διατροφικό πρότυπο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved