pexels Οι ασκήσεις αναπνοής που θα βελτιώσουν τον ύπνο σου και θα σε σώσουν από την αϋπνία

Ήξερες ότι ο ύπνος έχει τη δική του τελετουργία και πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσεις;

Ο θρυλικός δύτης Umberto Pelizzari συνήθιζε να προπονείται στην Ερυθρά Θάλασσα για να μελετήσει τις αναπνευστικές συνήθειες των δελφινιών. Του κίνησε zτο ενδιαφέρον η μοναδική μέθοδός τους για τη διατήρηση του οξυγόνου τους. Κάθε φορά που κολυμπούσαν για παρατεταμένες περιόδους, κατάφερναν να επιβραδύνουν τους καρδιακούς παλμούς τους. Ο Pelizzari ήθελε να επαναλάβει αυτές τις έξυπνες φυσιολογικές προσαρμογές στη δική του ελεύθερη κατάδυση.

Ο Pelizzari ήταν επίσης πρωτοπόρος στην εκπαίδευση στατικής άπνοιας, μια πειθαρχία στην οποία ένας ελεύθερος δύτης κρατά την αναπνοή του για όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς καμία κίνηση. Είχε ως στόχο την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα στις επικίνδυνες καταδύσεις του. Αλλά πάντα «τιμούσε» την ηρεμία. Όπως και τα δελφίνια, καταλάβαινε ότι οι προκλήσεις έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ηρεμία, αυτοπεποίθηση και έλεγχο. Ο Pelizzari, όπως και πολλοί ελεύθεροι δύτες, έχουν... επενδύσει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στην αναπνοή.

 

 

Δεν είναι περίεργο που κάνουν γιόγκα και διαλογίζονται. Θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να βελτιώσουν τον έλεγχο της αναπνοής τους - και κατ' επέκταση, την ικανότητά τους να επιβιώνουν σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον όπως η ζώνη του λυκόφωτος του ωκεανού. Μέχρι τώρα, έχουμε ακούσει για ασκήσεις αναπνοής για κάθε άγχος ή ασθένεια κάτω από τον ήλιο. Ωστόσο κανείς δε θα μας έχει πει ότι υπάρχουν ασκήσεις αναπνοής που θα σε σώσουν από την αϋπνία και θα σου προσφέρουν ποιοτικότερο ύπνο.

Παρακάτω θα μάθεις κάποιες από αυτές:

Η αναπνοή του κουτιού

Μια αρκετά διάσημη τεχνική, η οποία είναι επίσης γνωστή ως τετράγωνη ή τετράπλευρη αναπνοή, η box breathing έχει σκοπό να μειώσει το στρες και το άγχος. Εισπνεύστε μέχρι 4 δευτερόλεπτα, κρατήστε την αναπνοή σας για 4 δευτερόλεπτα, εκπνεύστε για 4 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο για αρκετά λεπτά ώστε να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα.

 

 

4-7-8 αναπνοή

Μια άλλη τεχνική που διαφημίζεται συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να ηρεμήσει το μυαλό, να χαλαρώσει το σώμα και να διευκολύνει τον ύπνο. Δώστε προτεραιότητα στην αναπνοή 4-7-8 για όταν παλεύετε με την αϋπνία. Εισπνεύστε μετρώντας μέχρι το 4, κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας μέχρι το 7 και μετά εκπνεύστε μετρώντας το 8. Επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο άλλες τρεις φορές και μπορεί να βρεθείτε ξαφνικά στη χώρα των ονείρων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved