pexels Υποτιμά η επιστήμη την επιρροή των πατεράδων στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών;

Είναι μέρος ενός μεγαλύτερου ζητήματος που αφορά τη σχέση ανδρών και φαγητού.

Έχουν γίνει πολλές έρευνες τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη διατροφή των παιδιών και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναπτύξουν υγιεινές (ή ανθυγιεινές) διατροφικές συνήθειες. Κάποιες μελέτες εξέτασαν την επιρροή της μητέρας ενός παιδιού στη στάση του απέναντι στο φαγητό, αλλά σύμφωνα με μία δημοσιογράφο που έχει περάσει χρόνια πάνω στη μελέτη της διατροφής, του φαγητού και τη στάση των ανθρώπων, λείπει ένα σημαντικό κομμάτι στην ιστορία.

Η Virginia Sole-Smith, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Fat Talk: Parenting in the Age of Diet Culture», ρίχνει μια ματιά στην προκλητική σχέση μεταξύ γονικής μέριμνας και φαγητού. Μάλιστα υποστηρίζει πειστικά ότι ο ρόλος των πατεράδων στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους έχει αγνοηθεί για πάρα πολύ καιρό.

 

 

Το The Atlantic δημοσίευσε ένα απόσπασμα από το νέο βιβλίο της Sole-Smith, το οποίο παραθέτει μια έρευνα του 2014 και βρήκε στοιχεία μόνο από 20 μελέτες που έκαναν απολογισμό της επιρροής των πατεράδων. Σύμφωνα με την Sole-Smith, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κάπως από τότε - αλλά, για να αναφέρουμε το προφανές, υπάρχουν πολλά στοιχεία που έχουν αγνοηθεί σχετικά με τον ρόλο των ανδρών και τη διατροφή των παιδιών τους.

Οι 6 Πατεράδες που δόξασαν το Σινεμά

Η Sole-Smith πιστεύει ότι αυτό μπορεί να ταυτιστεί παράλληλα μ’ ένα άλλο ζήτημα που αφορά τους άνδρες και την υγεία. Βασικά στην ιδέα ότι δεν υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με τους άνδρες και τις διατροφικές διαταραχές. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί μένουν εκτός συζήτησης αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Είναι μια ευπρόσδεκτη υπενθύμιση ότι οι άνδρες παλεύουν με τα δικά τους προβλήματα σχετικά με το φαγητό και ότι αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις πέρα ​​από την υγεία ενός μόνο ατόμου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved