Πώς θα κάνεις τις γροθιές σου πιο δυνατές

Τρεις τρόποι για να φτιάξεις γροθιές από ατσάλι.

Κάνεις πολεμικές τέχνες αλλά θες να δυναμώσεις περισσότερο τις γροθιές σου; Το παν είναι η τεχνική αλλά όποιος πιστεύει ότι η δύναμη δεν παίζει ρόλο, γελιέται ξεκάθαρα. Η ενδυνάμωση της γροθιάς δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της τέχνης που έχεις επιλέξει, αλλά και της συστηματικής εξάσκησης που αφοσιώνεται στο να δυναμώσει ο καρπός και η φάλαγγα του χεριού. Ακολουθούν τρεις σίγουρες ασκήσεις που δεν θα απογοητεύσουν και θα χαρίσουν ατσαλένιες γροθιές.

Αρχικά push-ups με γροθιές

Όχι μόνο δεν είναι μύθος αλλά κάνει και τρομερή δουλειά για κάποιον αρχάριο που κοιτάζει να σφίξει τις γροθιές του. Ρυθμίζουν τις αρθρώσεις ανάμεσα στα δάχτυλα και δημιουργούν μεγαλύτερη δύναμη και σταθερότητα στον καρπό. Εξαιρετική άσκηση πριν ξεκινήσεις την προπόνηση σε μποξ και να θυμάσαι το παρακάτω. Ο στόχος είναι να στηρίζεσαι στα δύο μπροστινά δάχτυλα της φάλαγγας. Ίσως σου πάρει λίγο χρόνο, αλλά ξεκίνα στις γροθιές και σιγά-σιγά ανέβαζε τον βαθμό δυσκολίας.

john knuckle pushups

 

Διάβασε επίσης: Πώς οι αλυσιδωτές γροθιές θα σε κάνουν πιο γρήγορο

 

Χτυπήματα σε makiwara

Παραδοσιακό και αγαπημένο από τους ανθρώπους του ιαπωνικού bushido και δη του karate, το οποίο οι προπονητές έχουν εντάξει τα τελευταία χρόνια και στο ΜΜΑ πρόγραμμα των μαχητών τους. Το παραδοσιακό makiwara αποτελείται από χοντρό σκοινί περασμένο στον ξύλινο στύλο, αλλά οι σύγχρονες κατασκευές που υπάρχουν στο εμπόριο περιλαμβάνουν και δερμάτινη επένδυση. Το μυστικό είναι να κάνεις την άσκηση ΑΡΓΑ. Το makiwara θέλει χτυπήματα ακριβείας και ισορροπία ανάμεσα στις επαναλήψεις και την δύναμη που χρησιμοποιείται. Με προσοχή λοιπόν και παρακάτω υπάρχει ένα σπουδαίο βίντεο που θα βοηθήσει.

 

Χτυπήματα σε κουβά με ρύζι

Κατευθείαν από την Κίνα, μία από τις πιο γνωστές ασκήσεις που συναντά κανείς στο κινέζικο wushu, με στόχο να ψηθούν τα χέρια. Μπορεί να έχεις δει βίντεο με μοναχούς Σαολίν να χτυπούν τις γροθιές στην άμμο, αλλά αυτό δεν το θες σίγουρα. Οι Κινέζοι λοιπόν χτυπούν τα χέρια σε κουβάδες με ρύζι ή ακόμη και φασόλια. Δεν χρειάζεται ωστόσο απαραίτητα ο κουβάς. Οι στόχοι τοίχου που χρησιμοποιούνται στο wing chun, μπορείς να τους γεμίσεις από μόνος σου με ρύζι και να «κάψεις» τα χέρια σου. Οι αλυσιδωτές γροθιές θα σε βοηθήσουν ακόμη περισσότερο.

HTB1tF2Qd.D.BuNjt h7q6yNDVXa6

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved