Πώς ο Keanu Reeves κρατάει τη φόρμα του John Wick εδώ και 10 χρόνια;

Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που κάνει. Αλλά πώς το καταφέρνει;

Δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος αυτό που συμβαίνει με τον John Wick. Όταν ο σεναριογράφος και πρώην κασκαντέρ, Derek Kolstad, παρουσίασε πριν 10 χρόνια στον Keanu Reeves τον ρόλο του John Wick, σίγουρα δεν περίμεναν αυτήν την παράνοια που σημειώνεται σήμερα. Πρόκειται για τον αγαπημένο ρόλο του Χολιγουντιανού σταρ. Εκείνον τον ρόλο που έχει κουμπώσει άριστα πάνω του και είναι λες και γεννήθηκε γι’ αυτόν.

Φόρεσε το κοστούμι του εκτελεστή στα 48 του και στις 4 ταινίες John Wick που έχει κυκλοφορήσει έχει σκοτώσει σχεδόν το μισό πληθυσμό της Νέας Υόρκης. Είναι ο άνθρωπος που δε θέλεις να νευριάσεις. Που δε θέλεις να τον συναντήσεις μπροστά σου όταν θέλει να εκδικηθεί. Και φυσικά να μην του πειράξεις τον σκύλο του.

 

 

Πώς όμως καταφέρνει να παραμένει στην ίδια εξαιρετική φόρμα εδώ και μια δεκαετία;

Πριν από κάθε ταινία, ο Reeves συμμετέχει σ’ ένα πολύμηνο bootcamp, όπου εκπαιδεύει τις δεξιότητες που χρειάζονται για κάθε συγκεκριμένη ισοτρία. Είναι ένα εξαντλητικό επίπεδο προετοιμασίας. Έπειτα έρχεται το «ξύλο». Βιώνει μια τρελή σωματική καταπόνηση μαθαίνοντας, τζούντο, σάμπο, ζίου ζίτσου και ένα ξεχωριστό στιλ μάχης, το οποίο ονόμασαν «gunfu». Έτσι προτεραιότητα ήταν να βρεθεί ένας προπονητής που θα ήταν σε θέση να κάνει τον Reeves πιο δυνατό και να βελτιώσει την κινητικότητά του. Εκεί ήρθε η βοήθεια του Patrick Murphy.

Προπονήσεις AMRAP

Η προπόνηση του Reeves ξεκίνησε πολλούς μήνες πριν ο John Wick ξεκινήσει τα γυρίσματα. Λόγω ακροβατικών του ρόλου, απέφευγαν τις βαριές άρσεις ή τις έλξεις. Αυτή η στρατηγική είναι σύμφωνη με τον χαρακτήρα, καθώς ο John Wick είναι περισσότερο ένας «αθλητικός δολοφόνος», ο οποίος εργάζεται με σιωπηλή αποτελεσματικότητα και όχι με ωμή βία. Αυτός είναι ο λόγος που ο ηθοποιός δεν χρειάστηκε ποτέ να τουμπανιάσει. Οπότε προτίμησαν μία προπόνηση «AMRAP» που σημαίνει «As Many Reps As Possible» και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους όρους του CrossFit. Πολλές επαναλήψεις με ελαφριά βάρη, ζώνες αντίστασης και ασκήσεις με καθαρά σωματικό βάρος. Η καλλισθενική προπόνηση μπήκε στη ζωή του με αποτέλεσμα να χτίσουν μεγαλύτερη αντοχή στις σκηνές δράσης.

 

 

Το ξεχωριστό mindset του Reeves

«Δεν έχω δει ποτέ κανέναν με το δικό του mindset», σχολιάζει ο Patrick Murphy. «Δείχνει απόλυτο σεβασμό σε κάθε τομέα που προσπαθεί να μελετήσει». «Ο τρόπος που λειτουργεί δεν είναι φυσιολογικός», λέει ο σκηνοθέτης του John Wick, Chad Stahelski. «Τον πιέζουμε στο απόλυτο όριό του και πάντα είναι εξαιρετικός. Δεν επιθυμεί κάποιο είδος ξεχωριστής μεταχείρισης, θέλει να κάνει τη σκληρή δουλειά, δίπλα-δίπλα με την ομάδα ακροβατικών».

Διατροφή

Η διατροφή διατηρήθηκε αρκετά απλή καθ' όλη τη διάρκεια, αλλά υπήρχε μια γενική συγκέντρωση σε αντιφλεγμονώδη στατιστικά και συμπληρώματα, μαζί με μερικές επιλεγμένες προσθήκες. Ψωμί, δημητριακά, τηγανητά τρόφιμα, ζελέ, ζυμαρικά και πατάτες κόπηκαν από τη διατροφή του. Φυσικά, η ενυδάτωση καθ' όλη τη διάρκεια της εξάσκησης και της προπόνησης των πολεμικών τεχνών ήταν επίσης επιτακτική.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved