Οι μικρές αλλαγές στη ζωή σου που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Μικρές αλλαγές που θεωρούνται ασήμαντες αλλά θα κάνουν μεγάλη διαφορά στο σώμα σου.

Βρισκόμαστε μία στροφή πριν μπούμε στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι. Το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και αποτελεί το απόλυτο pre-summer party. Ωστόσο αποτελεί και το τελευταίο μεγάλο φαγοπότι. Μετά από αυτό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ώστε να μην μπεις σε σκληρή διατροφή έχοντας στον ορίζοντα την... έξοδο στις παραλίες.

Μάλιστα υπάρχουν μικρές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά χωρίς να χρειαστεί να κάνεις μεγάλες θυσίες.

Κοιμήσου καλά

Η έλλειψη ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο χωρίς να το καταλάβεις. Το σώμα μας χρειάζεται χρόνο για να συνέλθει από την προπόνηση. Δίνοντας στο μεταβολισμό μας τον χρόνο που χρειάζεται, θα μπορέσει να μετατρέψει την καταναλωμένη τροφή και το αποθηκευμένο λίπος σε ενέργεια, ώστε τα κύτταρα στο σώμα να μπορούν να εκτελέσουν τις καθορισμένες λειτουργίες τους αντί να αποθηκεύονται ως λίπος. Στην πραγματικότητα, μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι όσο περισσότερο κοιμόμαστε, τόσο λιγότερο τρώμε – γιατί όταν είμαστε ξεκούραστοι, δεν χρειάζεται να τσιμπολογάμε για να νιώθουμε ενέργεια.

 

 

Προπονήσου σε εξωτερικό χώρο

Εάν η προπόνηση ενδυνάμωσης δεν σ’ ενδιαφέρει, τότε cardio ασκήσεις όπως τρέξιμο, ποδήλατο ή κολύμπι είναι σημαντικές για απώλεια βάρους. Ένας μεγάλος αριθμός cardio ασκήσεων μπορούν να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους είναι γνωστό ότι μειώνει τις ορμόνες του στρες, παρέχοντας στο σώμα τη βιταμίνη D που χρειάζεται. Βελτιώνοντας τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία καίμε περισσότερες θερμίδες.

Λίπος στην κοιλιά: Με αυτές τις τροφές θα το εξαφανίσεις

Φάε λίπος για να χάσεις βάρος

Το σώμα σας χρειάζεται διατροφικό λίπος για να κάψει λίπος. Τα καλά λιπαρά περιλαμβάνουν αβοκάντο, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, σπόρους, καθώς και λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός ή το σκουμπρί. Επιδιώξτε δύο ή τρεις μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα. Ο συνδυασμός ιχθυελαίου με άσκηση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το σωματικό λίπος, καθώς και βελτιώνει τη μεταβολική και καρδιαγγειακή υγεία.

 

 

Μην τρως γρήγορα

Ο εγκέφαλος και το στομάχι σας καταγράφουν την αίσθηση πληρότητας μετά από περίπου 20 λεπτά. Το να τρώμε αργά θα βοηθήσει τον εγκέφαλο και το γαστρεντερικό μας σύστημα να συντονίσουν τις δραστηριότητές τους. Επίσης έχουμε περισσότερες πιθανότητες να νιώσουμε ικανοποιημένοι με λιγότερο φαγητό.

Νερό, νερό, νερό

Το νερό αυξάνει την ποσότητα των θερμίδων που καίμε. Η κατανάλωση νερού πριν από τα γεύματα μπορεί να μειώσει την όρεξη και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Βάλε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα

1,5-2 γραμμάρια ανά 1 κιλό σωματικού βάρους την ημέρα, είναι ένας απαραίτητος συνδυασμός. Αυτή η κατανάλωση πρωτεΐνης θα βοηθήσει να χτίσουμε και να διατηρήσουμε μυϊκή μάζα, η οποία είναι το κλειδί για τη διατήρηση του μεταβολικού μας ρυθμού σε υψηλά επίπεδα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες βοηθά στην προώθηση της απώλειας λίπους και όχι μόνο στην οικοδόμηση μυών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved