pexels Πώς η μέθοδος «10-3-2-1» θα κάνει τον ύπνο σου πιο ποιοτικό;

Αν υποφέρεις από αϋπνίες ή ξυπνάς κουρασμένος, τότε υπάρχει μία απλή συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις.

Υπάρχει κάτι πιο υποτιμημένο στον κόσμο από τον χορταστικό και ποιοτικό ύπνο; Οι ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου, τους καταλαβαίνεις όταν τις χάσεις. Όταν δε συμπληρώσεις τον απαιτούμενο χρόνο και την επόμενη μέρα είσαι κουρασμένος, με νεύρα, καθόλου καθαρή σκέψη και έτοιμος να καταρρεύσεις. Στη σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από τις αϋπνίες και τον κακό ύπνο. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει η τεχνολογία και συγκεκριμένα η μπλε ακτινοβολία των smartphones και των υπολογιστών που μπερδεύουν τον εγκέφαλο και προκαλούν αϋπνία.

Ωστόσο αν επιθυμείς πραγματικά να βελτιώσεις τον ύπνο σου, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις συμβουλές του Dr. Peter Tierney και την απλή μέθοδο ύπνου των «10-3-2-1». Δουλεύει έτσι ακριβώς:

 

  • 10 ώρες πριν τον ύπνο κόβεις τον καφέ
  • 3 ώρες πριν τον ύπνο κόβεις το φαγητό
  • 2 ώρες πριν τον ύπνο σταματάς τη δουλειά
  • 1 ώρα πριν τον ύπνο κλείνεις οθόνες

Αν για παράδειγμα πέφτεις για ύπνο στις 23:00, σύμφωνα με τη μέθοδο, πρέπει να πιεις το τελευταίο ποτήρι καφέ στις 13:00, να φας το τελευταίο γεύμα στις 20:00, να κλείσεις το laptop για τη δουλειά στις 21:00 και να μην τσεκάρεις το κινητό σου ή να παρακολουθήσεις τηλεόραση μετά τις 22:00.

Γιατί δεν πρέπει να πίνεις καφέ μετά από μία άυπνη νύχτα

Το σημαντικό με αυτή τη μέθοδο είναι το πόσο εφικτή είναι. Δεν χρειάζεται μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά του τρόπου ζωής αλλά μόνο πιο ορθή διαχείριση σε καθημερινή βάση. Η συνήθεια της τήρησης αυτής της μεθόδου θα αφαιρέσει το άγχος, θα συντονίσει τις ορμόνες του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης και θα βελτιώσει τον ύπνο.

Πρώτα το κάνεις, μετά μας ευχαριστείς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved