H άσκηση είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα έρευνα.

Δεν είναι σίγουρο αν ζούμε στην εποχή που η κατάθλιψη αφορά περισσότερους ανθρώπους γύρω μας ή απλά έχουμε καταφέρει να μιλάμε πιο ανοιχτά για αυτή τη νόσο. Μπορεί να είναι και ένας συνδυασμός αυτών, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι πωλήσεις και συνταγοραφήσεις αντικαταθλιπτικών έχουν γνωρίσει τρομερή άνοδο τα τελευταία χρόνια, κάτι που μοιραία γεννάει τον προβληματισμό της κατάχρησης και της υπερσυνταγογράφησης. 

Έρευνα δείχνει ότι η γυμναστική διώχνει το άγχος 

Δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν ότι αναπτύσσεται ένα είδος ανοσίας ανοσίας στα αντικαταθλιπτικά με την πάροδο των χρόνων, κάτι που φέρνει ξανά στο προσκήνιο μεθόδους που ανυψώνουν το πνεύμα, γνωστές από το παρελθόν, αν και παραγκωνισμένες. 

 

 

Σε έρευνα που συμμετείχαν 128.119 συμμετέχοντες και έχει ελεγχθεί από 97 reviews, έχει διαπιστωθεί ότι μέσα σε διάστημα 12 εβδομάδων άσκησης, μειώνονται τα συμπτώματα ψυχικών ασθενειών. Η κατάθλιψη μπαίνει σε ύφεση, το άγχος γίνεται ελέγξιμο μετά από μόλις τρεις μήνες συστηματικής άθλησης. 

Ακόμα και μια βόλτα στο μουσείο μπορεί να σου κάνει καλό σύμφωνα με τους γιατρούς

Σε ήπιες περιπτώσεις ψυχικών θεμάτων, ακόμα και το να βγει κάποιος από το σπίτι και να περπατήσει για μισή ώρα του κάνει πάρα πολύ καλό. Οι έρευνες συγκλίνουν στο ότι η άσκηση προσφέρει έναν πολυπόθητο συνδυασμό στο μυαλό μας. Από τη μία το υγιές σώμα αλληλπεπιδρά με το μυαλό και το συμπαρασύρει σε μια κατάσταση ευεξίας. Από την άλλη η επαφή με τη φύση, ακόμα και με το αστικό περιβάλλον όταν μιλάμε για μία βόλτα γύρω από το σπίτι, είναι σαν να ξεβουλώνει τα μπουκωμένα κοινωνικά ερεθίσματα του μυαλού. Η άσκηση, η συναναστροφή με άλλους και η επαφή με ένα περιβάλλον εκτός σπιτιού, φρεσκάρει το μυαλό και το βοηθά να καταπολεμά τα προβλήματά του, ή ακόμα και να ξεχνιέται για λίγο. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved