Pexels Η μόνη άσκηση που χρειάζεσαι για να ζεσταθείς πριν την προπόνηση

Μετά από αυτό όλα τα άλλα είναι περιττά.

Το ζέσταμα είναι μέρος της προπόνησης και δε θα πρέπει να το παραλείπετε ποτέ. Εδώ έχουμε ορισμένες ιδέες για να κάνετε ζέσταμα στο σπίτι, ιδιαίτερα χρήσιμες αν πρόκειται να τρέξετε ή να κάνετε ποδήλατο. Οι ασκήσεις για ζέσταμα πριν την γυμναστική είναι κάτι που δε θα πρέπει να παραλείπετε ποτέ, είτε γυμνάζεστε στο σπίτι, είτε εκτός σπιτιού.

Το πρόβλημα είναι πως δε δίνουμε στο ζέσταμα τη σημασία που του αξίζει, ειδικά πριν πάμε για τρέξιμο ή πριν κάνουμε ποδήλατο, είτε όταν ετοιμαζόμαστε για γυμναστική στο σπίτι με τη βοήθεια μιας εφαρμογής ή ενός βίντεο. Το ίδιο ισχύει και για την προπόνηση στο γυμναστήριο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν αρκεί να ξεκινάτε αργά. Αυτό μπορεί να χρησιμεύσει για την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, για παράδειγμα, αλλά δεν είναι αρκετό.

Ο Gerard Butler «κατέστρεψε» το κορμί του για τους «300»

 

H προθέρμανση πριν από κάθε πρόγραμμα γυμναστικής είναι πραγματικά ένα σημαντικό κομμάτι της ρουτίνας σου. Βελτιώνει το εύρος των κινήσεων των μυών και των αρθρώσεων, μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού και προετοιμάζει το σώμα σου να αποδώσει σε κάθε άσκηση με απόλυτη επιτυχία. Συνήθως, το ζέσταμα μυών και αρθρώσεων απαιτεί μια σειρά από κινήσεις, ξεχωριστές για κάθε μυϊκή ομάδα. Και αυτό παίρνει λίγο χρόνο –γι’ αυτό ίσως και οι περισσότεροι το προσπερνούν, μπαίνοντας κατευθείαν στο πρόγραμμά τους.

 

 
 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν αναπνέεις με τον σωστό τρόπο για το σώμα σου;

Οι ασκήσεις κίνησης των αρθρώσεων και οι δυναμικές διατάσεις είναι απαραίτητες στην αρχή για ένα καλό ζέσταμα, ειδικά αν πρόκειται να γυμναστείτε έξω και αν έχει κρύο. Αυτές οι ασκήσεις δε διαρκούν πολύ και θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε το σώμα σας ώστε ν’ αποτρέψετε τραυματισμούς και να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να κάνεις για να ζεσταθείς όπως πρέπει:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved