Pexels Το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται πίσω από 11 λεπτά

Αν το κάνεις κάθε μέρα αυτό είσαι καλυμμένος μέχρι τα 99 σου χρόνια.

Γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο ή και κολύμπι κρύβουν το μυστικό της μακροζωίας σύμφωνα με νεότερη μελέτη. Ακόμη και λίγα λεπτά ημερησίως αρκούν για να κάνουν τη διαφορά. Όλοι πλέον γνωρίζουμε τα οφέλη της άσκησης σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών του οργανισμού και νεότερη μελέτη αναδεικνύει ένα ιδιαίτερα σημαντικό όφελος καθώς και την ιδανική της διάρκεια.

Σύμφωνα με νεότερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine 11 μόλις λεπτά ημερησίως (75 λεπτά δηλαδή την εβδομάδα) μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα – όπως ένα γρήγορο περπάτημα – είναι αρκετό για να μειωθεί ο κίνδυνος ασθενειών όπως οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά επεισόδια και ένας αριθμός καρκίνων.

 

 
 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν αναπνέεις με τον σωστό τρόπο για το σώμα σου;

Ειδικότερα, ένας στους δέκα πρόωρους θανάτους θα μπορούσε να αποτραπεί, εάν ο καθένας ασκούταν τουλάχιστον το μισό από το συνιστώμενο επίπεδο σωματικής δραστηριότητας. Αυτό εξηγείται και από τα δεδομένα που έχουμε γι’ αυτές τις παθήσεις: οι καρδιαγγειακές παθήσεις – όπως οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά επεισόδια – είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, υπεύθυνη για 17,9 εκατομμύρια θανάτους ετησίως το 2019, ενώ οι καρκίνοι ήταν υπεύθυνοι για 9,6 εκατομμύρια θανάτους το 2017.

 

 
 

Όλο και περισσότεροι άνδρες πληρώνουν για να αποκτήσουν τις «τέλειες γωνίες» στο πρόσωπο

Για να καταλήξουν, όμως στην ιδανική διάρκεια της άσκησης αλλά και το είδος της άσκησης, οι ερευνητές της Μονάδας Επιδημιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας (MRC) στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ πραγματοποίησαν συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση, συγκεντρώνοντας και αναλύοντας συγκεντρωτικά ερευνητικά δεδομένα.

Εδώ θα βρεις μερικές ακόμη πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνεις κάθε μέρα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved