Getty Η άσκηση του Στέφανου Τσιτσιπά που μπορείς να κάνεις κι εσύ

Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση. Καλά και πετσέτα και νερό.

Την Κυριακή ξημερώνει μία σπουδαία μέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Μία ημέρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, μέχρι την επόμενη. Ο Έλληνας τενίστας θα αγωνιστεί στον τελικό του Αυστραλιανού Open και θα διεκδικήσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο. Μάλιστα αν τα καταφέρει θα σκαρφαλώσει για πρώτη φορά στο Νο1 της κατάταξης. Σπουδαίο επίτευγμα για τον ελληνικό αθλητισμό, ανεξαιρέτως αν συμπαθείς ή όχι τον Στέφανο.

Ωστόσο για να τα καταφέρει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, ο 24χρονος τενίστας έχει ματώσει στην προπόνηση. Έχει στερηθεί πράγματα στη ζωή του ώστε να βάλει το όνομά του στη λίστα με τους καλύτερους τενίστες του πλανήτη. Το τένις είναι ατομικό άθλημα και χρειάζεται τεράστια προσπάθεια. Απίστευτη γυμναστική, τρομερά αποθέματα ενέργειας, καθαρή σκέψη και ψυχολογία. Ένα πακέτο που δύσκολα το συναντάς.

Μας έβγαλε τα μάτια το «μαγιό» του Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Όπεν

Αναφορικά με τη γυμναστική του, δεν έχει κολλήματα. Δοκιμάζει τα πάντα. Παρακάτω θα δεις μία άσκηση που μπορείς να την κάνεις άνετα κι εσύ.

Χοροπηδάει σαν τον καγκουρό στην άμμο και ανεβοκατεβαίνει σκαλοπάτια κρατώντας kettlebell, προκειμένου να βελτιώσει τη φυσική κατάστασή του και να ενδυναμώσει το μυϊκό σύστημά του. Πρόκειται για ένα απλό πρόγραμμα γυμναστικής που μπορείς να το κάνεις άνετα και από το σπίτι σου. Θα χρειαστείς ένα λάστιχο, kettlebell, μερικά σκαλοπάτια και ενδεχομένως μια καρέκλα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved