Πώς θα πιείς τα ποτά σου χωρίς να σκοτώσεις τη διατροφή σου

Καλά κάνουν και φωνάζουν οι διατροφολόγοι, αλλά υπάρχουν λύσεις.

Αν αγαπάς το ποτό ξέρεις πολύ καλά πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της διατροφής που κάνεις. Ή που τέλος πάντων προσπαθείς να κάνεις. Ωστόσο παρότι σου βάζει τρικλοποδιά στο να καταφέρεις να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά και παράλληλα να κρατήσεις υγιές το σώμα σου, υπάρχουν τρόποι να μπορέσεις να απολαύσεις το αγαπημένο σου ποτό με την κατάλληλη προσοχή.

Πώς μπορείς να το εντάξεις στην καθημερινότητα με ασφάλεια

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις στα δύο ποτά την εβδομάδα. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να πιείς ένα ή δύο παραπάνω, αλλά προσπάθησε να μην πίνεις πάνω από δύο μέσα στην ημέρα. Γενικά,  να έχεις κατά νου ότι όσο πιο πολύ μαζεύεσαι τόσο καλύτερη δουλειά κάνεις με τα κιλά σου. Σίγουρα ωστόσο μπορείς να καταναλώσεις ένα ποτήρι παραπάνω μπίρα σε σχέση με ένα ποτήρι ουίσκι που θα προσθέσει κιλά. Αλλά αυτό διαφέρει με το ποτό και αυτό ακριβώς θα δούμε παρακάτω.

Διάβασε επίσης: Πώς θα χάσεις κιλά χωρίς να λιμοκτονήσεις από την πείνα 

Μπίρα

Μία μπίρα μπορεί να περιέχει από 103 μέχρι 350 θερμίδες ανά 355 ml συνολικά. Οπότε παρότι υπάρχει «χώρος» για να το παρακάνεις, καλύτερα να μην ξεπερνάς τις δύο μπίρες το μήνα.

Τεκίλα, ρούμι και λοιπά αλκοολούχα

Η τεκίλα μαζί με τη βότκα, το ρούμι και το τζιν, έχουν όλα μηδέν γραμμάρια σε υδατάνθρακες. Δεν πρόκειται να αυξήσουν το σάκχαρό σου, υπό την προϋπόθεση να τα πίνεις σκέτα και όχι ως βάση σε κοκτέιλ.  

 

 

Κρασί

Τα περισσότερα κρασιά δεν έχουν πάνω από 130 θερμίδες ανά 5ml ποτηριού. Η ζάχαρη όμως δεν είναι ίδια σε όλα και κάποια λευκά, όπως τα chardonnay, μπορούν να περιέχουν μέχρι και 1.4 ανά γραμμάριο. Με προσοχή λοιπόν και ειδικά αν είσαι διαβητικός.

Κοκτέιλ

Μπορεί να τρελαίνεσαι γι’ αυτά αλλά τα κοκτέιλ που περιέχουν ζάχαρη, σιρόπια και άλλους σταθεροποιητές, είναι από τις χειρότερες επιλογές. Σκέψου πως ένα White Russian ή μια Pina Colada, περιέχουν μέχρι και 500 θερμίδες οπότε καλύτερα να κολλήσεις με τα straight up ποτά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved