Instagram_433 Tο πρόγραμμα γυμναστικής του Zlatan Ibrahimović μπορεί να σε κάνει θεό

«Δεν έχει σημασία η ηλικία σου», λέει ο Zlatan και έχουμε κάθε λόγο να τον πιστεύουμε.

Ο Zlatan Ibrahimović υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Ας ξεκινήσουμε με τα στατιστικά: 558 γκολ, τα περισσότερα από τα οποία εναντίον κορυφαίων αντιπάλων, είναι αρκετά για να τον βάλουν στη 13η θέση στη λίστα με τους σκόρερ όλων των εποχών. Είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ της Σουηδίας, με 62 διεθνή γκολ σε 121 συμμετοχές. Του έχει απονεμηθεί 12 φορές το βραβείο του καλύτερου Σουηδού ποδοσφαιριστή. Έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα Ιταλίας, τέσσερα πρωταθλήματα Γαλλίας και ένα πρωτάθλημα Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα. Με λίγα λόγια αυτός ο άνθρωπος έχει πολλά πράγματα να μας πει για το πως μπορεί να είναι κανείς στην κορυφή, ανταγωνιστικός και κατ’ επέκτασιν super fit.

 

 

Κάθε στιγμή του Zlatan Ibrahimovic είναι πηγή έμπνευσης

Ο Zlatan μιλάει πέντε γλώσσες, εξασκείται στο ταεκβοντό και ξεκινά μια κινηματογραφική καριέρα (συμπεριλαμβανομένου του I am Zlatan, φωνή για την ταινία The Soccer Football Movie και ενός καμέο στο Asterix & Obelix: The Middle Kingdom). Εκτός όμως από τα της καριέρας του, ο Zlatan ξέρει πολύ καλά να μας συμβουλέψει για την γυμναστική και τις ασκήσεις που μπορούν να κρατήσουν έναν άνθρωπο σε φόρμα για μια ζωή, αρκεί να είναι συνεπής.

Εμείς διαβάσαμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Βρετανικό GQ και παραθέτουμε εδώ τι πιστεύει ο ίδιος ο Zlatan για την γυμναστική, τι πρέπει να κάνει κάποιος για να είναι πάντα fit και γιατί πρέπει να επενδύσει κανείς στο σώμα του.

 

 

Μην σταματάς ποτέ να κινείσαι

«Είμαι χαρούμενος μόνο όταν κινούμαι, οπότε το να παραμένω σε καλή φυσική κατάσταση είναι πολύ συνηθισμένο για μένα, δεν μπορώ να κάτσω ήσυχος. Όταν ήμουν νέος, μάλλον ήμουν υπερκινητικός – τουλάχιστον αυτό έλεγαν οι δάσκαλοί μου. Μάλλον αυτό εξηγεί γιατί έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το κίνητρο για μένα δεν είναι πρόβλημα, γιατί μου αρέσει να είμαι ενεργός. Μου αρέσει να προκαλώ το σώμα μου – με κάνει χαρούμενο, με κάνει να νιώθω καλά, με κάνει να νιώθω ζωντανός».

Ο Zlatan Ibrahimovic έχει στην κατοχή του το πορτραίτο του Dorian Gray

Yoga

«Η πιο δύσκολη στιγμή για μένα ήταν όταν τραυματίστηκα σοβαρά και δεν μπορούσα να κινηθώ με τον τρόπο που είχα συνηθίσει. Τότε ανακάλυψα τη γιόγκα. Έχω συνηθίσει σε περισσότερη σωματική επαφή, κινούμαι γρήγορα. Η yoga είναι το αντίθετο, οπότε ήταν μια νέα πρόκληση για μένα και τη βρήκα πραγματικά θετική. Έπρεπε να μάθω τον εαυτό μου να ηρεμεί, να κινείται αργά και διαφορετικά, να συγκεντρώνεται. Ήταν πολύ συναρπαστικό: Έμαθα δεξιότητες και πρακτικές που τώρα μπορώ να εφαρμόσω στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει ποτέ να φοβάστε να δοκιμάσετε διαφορετικά πράγματα».

Δείτε τι άλλο σε συμβουλεύει ο ένας και μοναδικός Zlatan για να παραμένεις fit:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved