Πώς με το βάδην θα κάψεις ακόμη περισσότερο λίπος

Είναι προτιμότερο από το τρέξιμο, αλλά πρέπει να πιεστείς για να δεις αποτελέσματα.

Προφανώς και το περπάτημα κάνει δουλειά. Εξυπακούεται ωστόσο πως πρέπει να πιεστείς και να βάλεις πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, ευκαιρία να αποκτήσεις καλύτερο σώμα καίγοντας το περιττό λίπος. Είσαι έτοιμος να κάνεις δουλειά;

 

pexels alexis b 14571960

 

Κάνε μεγαλύτερη προσπάθεια κάθε φορά

Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για να σου πει πόσα βήματα πρέπει να κάνεις ή πόσα χιλιόμετρα πρέπει να διανύσεις. Ξέρουμε όμως αυτό. Ότι όσο πιέζεις τον εαυτό σου να κάνεις μεγαλύτερη απόσταση κάθε φορά, θα δεις θεαματικά αποτελέσματα – και ειδικά αν κάνεις δουλειά γραφείου όπου κάθεσαι όλη την ώρα. Κάνε λοιπόν μία αριθμητική πρόοδο όσον αφορά την εξάσκηση στα βήματα, ξεκίνα δηλαδή με 1000 ώστε να γίνουν 3000, μετά 5.000, 7.000 κ.ο.κ.

Μην διστάζεις να πιεστείς

Το καλύτερο με το βάδην είναι πως ακόμη και να περπατήσεις για να πας στο σπίτι σου, θα κάνεις γυμναστική. Μπορείς να περπατάς όλη μέρα; Μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο τα πόδια σου και όχι το αυτοκίνητο για κοντινούς προορισμούς; Τότε καν’ το. Δεν είναι μόνο ότι το λίπος γύρω από την κοιλιά θα φύγει πιο εύκολα, αλλά θα κρατήσεις χαμηλά τα επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό σου, θα μειώσεις το στρες, θα λειτουργείς καλύτερα, θα χωνεύεις καλύτερα, θα κοιμάσαι καλύτερα. Μία σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις, θα ξεκινήσουν στον οργανισμό μόνο και μόνο επειδή θα ξεκινήσεις να περπατάς.

Κάνε το ρουτίνα

Ουσιαστικά θέλεις μέσα στην εβδομάδα να πηγαίνεις τουλάχιστον 4 φορές στις 7 ημέρες. Τα δύο «περπατήματα» πρέπει να είναι χαμηλής έντασης, το ένα υψηλής και το άλλο μέτριας. Το σίγουρο είναι πως θέλει πρόγραμμα. Οπότε κάνε το περπάτημα ρουτίνα – και είναι εύκολο με μία απλή υπενθύμιση στο κινητό. Είτε είσαι με το σκύλο, είτε με τον φίλο, είτε με το κορίτσι, μπορείς στις δύο από τις τέσσερις αυτές βόλτες να τις κάνεις παρέα με κάποιον. Όμως η υψηλής έντασης χρειάζεται συγκέντρωση, σωστή διαχείριση αναπνοής και γενικά αν έχεις παρέα που γκρινιάζει με την απόσταση και το λαχάνιασμα, καλύτερα να την βγάλεις μόνος σου.

 

pexels maarten van den heuvel 2284163

 

Άσε τις ευθείες και πιάσε τις ανηφόρες

Κανονικά θα έπρεπε να πάρεις τα βουνά -κυριολεκτικά- αλλά άπαξ και ζεις στην πόλη, ξεκίνα τις ανηφόρες. Βρίσκοντας μία διαδρομή με ανηφορική κλίση, γυμνάζεις άμεσα γλουτούς, γάμπες και τετρακέφαλους, ενώ θα κάψεις και περισσότερο λίπος και θα δυναμώσεις την καρδιά σου. Μπορεί το λαχάνιασμα στην αρχή να είναι αναπόφευκτο, αλλά θυμήσου ότι η αντοχή χτίζεται.

Μην ασχολείσαι με τους τριγύρω

Συχνά πυκνά κάνουμε το λάθος να ασχολούμαστε με τους τριγύρω που αθλούνται. Πόσο γρήγορα πάει ο ένας, πόσο πιο σωστά κινείται ο άλλος, πόσες φορές τον έχεις δει να κάνει γύρους στο στίβο. Ο καθένας από εσάς βρίσκεται εκεί για διαφορετικό λόγο. Εσύ, βρίσκεσαι εκεί για να κάψεις λίπος. Αυτομάτως δεν μπορείς να συγκριθείς με έναν σπρίντερ που μπορεί να κάνει προπόνηση για το στίβο ή με κάποιον άλλο αθλητή που η υψηλή του ένταση είναι κομμάτι μίας πιο απαιτητικής προπόνησης που απαιτείται να ολοκληρώσει. Οπότε ακολούθα το πρόγραμμά σου και μη νοιάζεσαι για το τι κάνουν οι τριγύρω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved