associated press Το πρόγραμμα διατροφής του Messi για το Mundial

Το μυστικό για να φέρει το τρόπαιο από το Κατάρ περνάει από την κουζίνα του.

Δεν το κρύβουμε. Οι Έλληνες έχουμε μία ακαταμάχητη έλξη για την ποδοσφαιρική ομάδα της Αργεντινής. Είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα που μας έχει κάνει ν’ αγαπήσουμε τους «αλμπισελέστε»; Είναι το γεγονός πως ως Έθνη έχουμε ζήσει και οι δύο την χρεοκοπία και τα «κοράκια» του ΔΝΤ να μας πίνουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας; Όπως και να ‘χει, μας δένει κάτι το ανεξήγητο. Με την Ιταλία να δηλώνει απούσα για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, η πλειοψηφία των Ελλήνων θα στηρίξει την παρέα του Lionel Messi. Του ποδοσφαιριστή που θα ρίξει την τελευταία του ζαριά ώστε να εκπληρώσει τις προφητείες και να φέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην πατρίδα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Αλλά για να τα καταφέρει ο «εκλεκτός» χρειάζεται να κάνει θυσίες.

Άκυρο και από τη Shakira για την έναρξη του Μουντιάλ

Μία εξ αυτών περνάει μέσα από την κουζίνα του. Η ενέργεια που σπαταλάει μέσα στα γήπεδα και η σωματική κόπωση που αυτό απαιτεί ένα πολύ προσεγμένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα διατροφής του:

 

 

10 ημέρες πριν τον αγώνα

Η διατροφή του είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεΐνη. Περιλαμβάνει ροφήματα πρωτεΐνης 3 φορές την ημέρα και 8 ποτήρια νερό ώστε να μην αφυδατωθεί.

5 ημέρες πριν τον αγώνα

Μία σούπα λαχανικών  πριν από κάθε γεύμα. Περιέρχει κουρκουμά, τζίντζερ, κόλιανδρο και τσίλι καθώς αυτά τα συστατικά λειτουργούν ως αγγειοδιασταλτικά, οδηγώντας σε αυξημένη ροή αίματος σε όλο το σώμα.

1 ημέρα πριν τον αγώνα

Το δικό σου βραδινό γεύμα είναι το δικό του απογευματινό και περιλαμβάνει ψάρια και θαλασσινά ή κοτόπουλο με βραστές πατάτες συν πράσινα λαχανικά και ένα πορτοκάλι.

 

 

6 ώρες πριν τον αγώνα

Ο Μέσι προτιμά να επενδύσει αυτές τις ώρες σε έναν ποιοτικό ύπνο, παρά σε φαγητό. Ακόμη και στην περίπτωση που ο Μέσι δεν κοιμηθεί, δεν θα βάλει στο στόμα του κανένα προϊόν που παράγεται από σιτάρι, καθώς οι υδατάνθρακες μπορούν να επιβραδύνουν την πέψη του και να κάνουν το σώμα του νωθρό. Αντ’ αυτού, τρώει τρία ασπράδια αυγών για ιδανική ισορροπία πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

90 λεπτά πριν τον αγώνα

Ο Μέσι θα φάει οπωσδήποτε μερικά φρούτα πριν μπει στο γήπεδο, με ιδιαίτερη προτίμηση στη μπανάνα, το μάνγκο ή το μήλο. Με αυτόν τον τρόπο προσλαμβάνει τη μέγιστη ποσότητα φυτικών ινών (παρέχουν ιδανική ενέργεια για τις ανάγκες 90 λεπτών παιχνιδιού) με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved