Gamer μπούκωσε 12 energy drinks μέσα σε 10 λεπτά για να μην το δοκιμάσεις εσύ

Τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά με τόση καφεΐνη να κυλάει στο αίμα του.

Τα energy drinks έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των gamers. Όλοι λίγο πολύ πίνουν, από clubbers μέχρι αθλητές, αλλά ειδικά για τους gamers είναι όσο απαραίτητο είναι και το πληκτρολόγιο. Συνδεδεμένα με την ανάγκη για διάυγεια κατά τη διάρκεια μαραθωνίων gaming, πολλές φορές φτάνουν στην κατάχρηση με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι τόση ζάχαρη και τόση καφεΐνη δεν κάνει και πολύ καλό στον οργανισμό. Όμως ποιο είναι ακριβώς το σημείο που ο οργανισμός λέει το δικό του φτάνει; 

Στο ιατρικού περιεχομένου κανάλι Chubbyemu στο YouTube, αναλύεται η περίπτωση ενός 36χρονου gamer που ανέπτυξε μια μορφή εξάρτησης από τα energy drinks. Μάλιστα έπινε τόσα πολλά που έβαλε ένα είδος στοιχήματος με τους συναδέλφους για το αν θα μπορούσε να πιει μια 12άδα από δαύτα μέσα σε σε 10 λεπτά. Το στοίχημα το κέρδισε, τα ήπιε, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που θα περίμενε.

 

 

Αμέσως μετά την κατανάλωη της ντουζίνας, ο gamer ένιωσε ένα δυνατό κάψιμο στο στομάχι το οποίο προσπάθησε να διασκεδάσει παίζοντας video games. Λίγο μετά άρχισε να ανησυχεί όταν ένιωσε την καρδιά του να χτυπάει δυνατά. Ανησύχησε γιατί γενικά κατανάλωνε αρκετή ποσότητα καφεΐνης και δεν είχε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Λίγες ώρε αργότερα ένιωσε πραγματικά μεγάλη αδιαθεσία, κάτι που τον οδήγησε στα επίεγοντα περιστατικά την άλλη μέρα το πρωί λόγω της έντονης δυσφορίας.

Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν υπεργλυκαιμία και αυτό έκανε τους γιατρούς να ψάξουν περαιτέρω την κατάσταση στο πάγκρεας, δεδομένου ότι δεν είχε κάποιο θέμα διαβήτη που να εξηγεί τα υψηλά ποσοστά ζαχάρου. Οι επόμενες εξετάσεις έδειξαν υπερλιπιδαιμία κάτι που επιβεβαίωσε την αίσθηση ότι το παγκρεας δεν λειτουργουσε σωστά. 

 

 

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο τύπος δεν είχε πει στους γιατρούς ότι είχε «κουμπώσει» 12 energy drinks και αυτοί απλά περίμεναν να δουν πότε θα συνέλθει. Δυστυχώς δεν συνήλθε και έγινε ακόμα χειρότερα. Υπέστη λοίμωξη του αίματος και έχασε τις αισθήσεις του, κάτι που προήλθε από «σβήσιμο» των νεφρών και του ήπατος που δεν μπορούσαν πια λειτουργήσουν σωστά. 

Το συμπέρασμα των γιατρών είναι ότι η υπερβολική κατανάλωση energy drinks, που δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα 12 μέσα σε 10 λεπτά, οδηγεί σε μια συνθήκη που ευνοεί την εμφάνιση παγκρεατίτιδας. Καλή η καφεΐνη, όλους μας βοθηάθει να βγάλουμε από μια δύσκολη πίστα video game, μέχρι μια πολύ δύσκολη πίστα στο γραφείο, αλλά κάπου θέλει μια ρέγουλα.     



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved