pexels Στρατιωτικές πιέσεις: Πώς θα τις εκτελέσεις χωρίς να διαλύσεις το σώμα σου;

Τα τρία λάθη που πρέπει ν’ αποφύγεις ώστε να μη φας την μπάρα στο κεφάλι.

Για πολλούς θεωρείται ως μία μαγική άσκηση. Και ίσως να μην έχουν και τόσο άδικο στην κρίση τους. Διότι είναι μία άσκηση που θα σου χαρίσει ένα τρομερό αποτέλεσμα σε ώμους, πλάτη και χέρια. Όπως έχεις σποϊλαριστεί ήδη από τον τίτλο, πρόκειται για τις στρατιωτικές πιέσεις. Φαινομενικά φαίνεται μία εύκολη κίνηση καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σηκώσεις απλώς μια μπάρα από το κεφάλι σου ενώ στέκεσαι όρθιος. Χμ ναι. Βασικά δεν είναι και τόσο εύκολο όσο διαβάζεται. Διότι πίσω από αυτήν την εύκολη και αθώα κίνηση, εγκυμονούν κίνδυνοι. Τραυματισμοί που μπορεί να σου διαλύσουν το σώμα και να σε βγάλουν νοκ άουτ για καιρό.

Ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι όταν πιάνουν την μπάρα και τη σηκώνουν πάνω από το κεφάλι τους; Τρία είναι εκείνα που κάνει κάθε αρχάριος και οφείλεις να μην ανήκεις σε αυτήν την επικίνδυνη κατηγορία.

 

 

Γέρνεις προς τα πίσω

Το κάνουν πολλοί για να κλέψουν την άσκηση. Ωστόσο υπάρχει φόβος ότι θα καταστρέψεις τη μέση σου. Θα την διαλύσεις στην κυριολεξία. Οφείλεις να βάλεις τα κιλά που μπορείς να σηκώσεις γι’ αρχή και να διατηρήσεις τον κορμό σου ίσιο. Για μεγαλύτερη προφύλαξη, κράτα σφιχτούς τους κοιλιακούς σου.

Η προπόνηση του John Boyega για να είναι έτοιμος στην επόμενη πρόκληση

Κλέβεις, κλέβεις, κλέβεις

Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Όλοι έχουμε κλέψει σε μία προπόνηση. Ειδικά κάποια επανάληψη όταν δεν παλεύεται άλλο η κατάσταση. Αλλά αν το κάνεις από την αρχή της άσκησης, δεν πρόκειται ποτέ να δεις αποτέλεσμα. Θα επιστρέψεις πάντα από εκεί που ξεκίνησες. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν κλέβουμε στη συγκεκριμένη άσκηση είναι όταν δουλεύουμε τα χέρια σαν ανάποδο κομπρεσέρ: Γρήγορα και χωρίς πλήρες εύρος κίνησης. Τι πρέπει να κάνεις; Να κρατήσεις τους αγκώνες εντελώς λυγισμένους, να κλειδώσεις τα γόνατα και να σφίξεις τους γλουτούς, να σηκώσεις την μπάρα ψηλά με πλήρες εύρος κίνησης και να κλειδώσεις τους αγώνες σου στην άνω θέση. Τώρα το έκανες σωστά. Πάρε ακόμη 11 επαναλήψεις.

 

 

Βλέπεις την μπάρα

Βλέπεις την μπάρα τη στιγμή που είναι υψωμένη πάνω από το κεφάλι σου; Τότε κάνεις λάθος την άσκηση. Η πορεία της μπάρας είναι παράλληλη προς τους ώμους σε μια ευθεία γραμμή η οποία καταλήγει ακριβώς στην κορυφή του κεφαλιού σου. Αν η θέση των χεριών και της μπάρας είναι λίγο πιο μπροστά, τότε οι ώμοι κουβαλούν ένα φορτίο πολλαπλάσιο των δυνατοτήτων τους και ο τραυματισμός είναι προ των πυλών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved